View Single Post
Eski 27-01-2013, 02:34   #51
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Lunluncuğum, çok sağolun, teşekkür ederim Çok bilmesem de acemice birşeyler denedim ben de. İnternette videolardan birinde dediğiniz daldırma tekniği ile köklendirmeyi izlemiştim - 2 yıl kadar önce pazardan aldığım küçük karanfilimde uygulamıştım ama olmadı ya da ben yapamadım. Sizin bahsettiğiniz, dallardan birini koparmadan hemen aynı saksıya - üstüne biraz toprak koyarak gömüp köklendirmek sanırım. Yani sanırım aynı şeyden bahsediyoruz Ancak benim burada forumda okuduğum şu ki, bu daldırma yönteminde dalın toprak altında kalacak kısmına daha rahat köklenmesi için minik kesikler yapılıyormuş. Ben şu an bunu yaparsam dallar zaten kuru ve ince olduğu için koparabilirim çentik atayım derken. Bu arada benim okuduğum yerde bu daldırma yöntemi resimli olarak başka bir bitki üzerinden anlatılmış - kimseyi yanıltmış olmayayım.

Karanfil çok çabuk köklenir diyorlar çelikten ama onu da yaptım, bir dal koparıp toprağa dikmek yeterli olur diye acemice birşeyler yaptım, o da olmadı. Hem eksi karanfilimde hem de şimdikilerden bahsediyorum.

Bunun haricinde, daha önce bahsettiğim karanfillerden tepe kısımlarını aldım demiştim ya (hani beni isyan ettirenler), onlardan birini direkt aynı saksıya diktim, köklenmedi. Diğer aldığım yeşil tepe çelikleri de pet şişeye az bir toprakla diktim, üstüne şeffaf torba geçirdim. Epey oldu ama bilmiyorum köklendi mi, çıkarıp bakmaya korkuyorum hala Gene de diğer dallardan üst yeşil yerlerinden alıp denemek var aklımda bu arada. Nette bir başka videoda izlemiştim, o karanfilin türü farklıydı sanırım ama adam çat diye koparıp başka bir yere gömdü - köklenip devam ediyormuş. Bulursam o videoyu koyarım buraya olmazsa.

Rengini sormuşssunuz. Ah bir bilsem Henüz çiçeklenmediği için ben de bilmiyorum. Bahsettiğim küçük karanfili geçen baharda tohumunu almıştım marketten. üzerinde 48 haftada çiçeklenme olur yazıyor - eve gelince dikkat ettim ben de. Hoş, o süre bitince de çiçek verir mi bilmiyorum

Bir de daha önce de okudum, mesela kesme çiçek olarak alınan büyük karanfil filan bile öyle toprağa gömüyoruz kökleniyor diyorlar. Hayret ediyorum yani

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön