View Single Post
Eski 23-01-2013, 09:47   #36
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Cinsi Alman çoban köpeğide olsa, rottweiler da olsa başka bir bekçi cinside olsa eğer bekçilik ve koruma için özel olarak eğitilmemişse ya da asosyal yetiştirilmemişse yanına gelen her insanın kendisini sevmesine, yemek vermesine, alıp gezdirmesine müsade eder. Çünkü köpek öyle alışmış, gördüğü her insan başını okşamış, kendisini sevmiş, hiç tehditle karşılaşmamış. Böyle bir köpek ne diye bir insana havlayıp yanına yaklaştırmamazlık yapsın ki?


Aşağıda şantiyemizin köpeği hektorun fotoğrafı var, hektoru ilk gördüğümde geceydi, şantiye sahasının ıssız bir yerinde bağlı olarak duruyordu. Yanına gittim, beni görünce (ilk defa görüyor) coşkuyla havlama başlayıp yanıma gelmeye çalışıyordu tabi bağlı olduğu için ipe takılıp kalıyordu. Yanına yaklaştım ve başını okşadım, sürekli sevgi gösterisi yaptı bana. O durumda o köpeğin bağını çözüp, kendisini götürebilirdim, bundan mutlu bile olurdu muhtemelen.

Bu sebeple kendisinden kesin olarak bekçilik beklenen köpek bana göre ya fazla sosyalleştirilmeyecek ya da bunun için özel eğitim alacak.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen syılmaz : 23-01-2013 saat 09:52 Neden: düzeltme
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön