View Single Post
Eski 23-01-2013, 07:34   #1026
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Birkaç senedir korogaki yapıyorum, başarı oldum da sayılır.
Ben de rüzgâr fonksiyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Rüzgâr alarak kuruyan hurmaların lezzetleri daha da güzel oluyor.
Eğer ilk asıldığında bol rüzgâr alırlarsa, sinek olayı da olmuyor, çürüme de. Zaten çürümeye yüz tutanlara sinekler geliyor.

Bu sene 3 parti yaptım. İlk yaptıklarım rahat kurudu, İlk 3-4 gün bol rüzgar yediği için sinek sorunu olmadı.
İkinci parti, hemen 2 gün sonra yapıldı, onlar da bir iki fireyle atlattılar.
Üçüncü parti sanırım bir hafta sonra kadar yapıldı, işte bunlarda yumuşama da oldu çürüme de. Sinekler cirit atmaya başlayınca sineklik germe ihtiyacını hissettik.
10 tanesi üzerinde çok sinek görünce hepsi çöpü boyladı.

İlk parti, gelen gidene ikram faslı ve hem Oğuz'un hem de benim her geliş-gidişimizde birer ikişer koparmamızla tükendi.

İkinci partiyi İstanbul'a getirip, balkona astım. Çürüme sorunu olmadığı için kapalı balkonda da kurumaya devam ettiler. Hiç de takır tukur değiller, gayet kıvamındalar.
Aşağıda fotoğraflarını yüklediklerim bu partiden.

Üçüncüler, Manyas'da asılı bekliyorlar. İnşallah bekliyorlardır, Sincap veya sansarlar bitirmediyse. Gittiğimizde göreceğiz.

Yukarıda bazı fotoğraflarda hiç şekerlenme görmedim.
Acaba rüzgârsız, kalorifer, soba, klima önünde iç mekanda kurutuldukları için olabilir mi?

Name:  IMG_0562 (600 x 450).jpg
Views: 1796
Size:  43.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön