View Single Post
Eski 23-05-2007, 23:27   #19
ataman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Yavuz bey süperler bunlar
Süper olmayan orkide var mı?

Daha önce de belirttiğim gibi, 6-9. mesajlarda fotoğrafı görülen catt. türünden elimde bir miktar olacak birkaç hafta içinde. Bu türden isterseniz temini konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Minyatür cattleyalarım yeni sürgün vermeye başladılar ama bölünebilme aşamasına gelmeleri zaman alır tahminen. Diğer cattleyalardan ise (serada fotoğrafladıklarımdan) ne yazık ki elimde yok Zaten onlar gerçekten büyük bitkiler, evde (cam önünde vs.) muhafaza etmek çok zor olabilir, sera ortamına daha uygunlar bence.

Bu arada, cattleyalar hakkında biraz daha bilgi edinmeye çalışın derim, bakımları phal.lerden farklıdır, iyi ışık isterler ama güneş altında yakmamak gerekir (bendeki minyatür cattleyalardan birinin yapraklarını yakmışlar serada), iki sulama arasında köklerinin, neredeyse tamamen, kuruması gerekir ama ortamdaki nem seviyesinin çok düşük olmaması lazım, kökleri kurutacağım derken bitkiyi kurutmamak gerekli İngilizce çok fazla kaynak var aslında, Türkçe yok ne yazık ki Aslında el birliğiyle Türkçe dökümanlar da hazırlanabilir belki (American Orchid Society Culture Sheet benzeri), biraz vakit biraz da işbirliği lazım, neden olmasın ki.

ataman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön