View Single Post
Eski 09-01-2013, 15:03   #215
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MANİFESTO Mesajı Göster
Sy.vetman.
Salatalık(hıyar),çileğe nazaran daha çok sıcaklık ister.Bölgemizde pasif ısıtma yöntemiyle(çift kat muşamba) başka bir ısıtmaya ihtiyaç duymadan yıllardır üretm yapıyoruz ve yapılıyor.

Dün gece sera dışı sıcaklık -2 derece,sera içi 6 derece ölçüldü.Bitkide hasar yok.İlginizi çekermi?


Istmayla alakalı bir çok iyi niyetli önerilerin olduğunuda görüyorum,fakat şu anki deneme seranızda ve kurmayı planladığınız 5 dekarlık serada sizin için en mantıklı ve süreklilik arz edecek yöntem çift kat muşambayla pasif ısıtma yöntemi olarak görüyorum.
Sayın MANİFESTO merhaba,
Çift kat muşambadan başka bir de Sayın Oğuz Alper beyin önerdiği elyaf örtü de var, bunu da düşünüyoruz ama ben besin eriğini ısıtmadan soğuk olarak fidelere verdiğimizde problem olabilir mi diye tereddüt ediyorum. direk kuyu suyu verilebiliyor olsa kuyudan çıkan su ılık olacak ve problem olmayacak. ama sera bekçisinde Ec ayarı için sürekli besin eriyi beklemesi gerekiyor. ayrıca kuyu suyumuzun Ec değeri yüksek olduğu için şebeke suyu kullanmak zorundayız. bu olumsuzlukları düşündüğümüz için besin eriğini ısıtmanın gerektiğini düşünüyorum. Büyük serayı yaptığımızda bu sorunların bir çoğu olmayacak. su tüketimimiz artınca suyun Ec değeri düşecek ayrıca başka bir kuyumuz var, ondaki dalgıç pompayı kullanacağız(o pompanın gücü çok yüksek, elektrik sarfiyatı da yüksek bu nedenle deneme seramızda kullanamıyoruz.) eğer besin eriğini ısıtmak gerekmiyorsa seramızın ısısını korumak için elyaf veya muşamba kullanabiliriz. selamlar... saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön