View Single Post
Eski 07-01-2013, 07:55   #109
ankafar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bestpc Mesajı Göster
herkeze merhabalar ederim. 10 11 2012 den beri mesaj yazılmamış,bugün 07 01 2013 bu konu artık insanların ilgisini çekmiyormu acaba.suda sadece marul,soğan vb ürünler mi ?yetişir.mesela bodur bir meyva ağacı,4-5 yaşında bir badem vb ağaç su içinde kökleri bolca oksijenle havalandırılarak hızla meyva vermesi sağlanabilir mi?,bir japonun 1 domates tohumundan 13000 domates elde etmesi çalışmasından sonra dizayn grubun desteklediği miracle projesinde bitkinin gövdeye binen toplam ağırlığını azaltıp bitkinin gövdeye vereceği yatırımı dal sistemleri askıya alınarak meyvalarına vermesi ile arttırması benzeri bir proje yapılabilir mi . yılların tecrübesini yaşamış tecrübesi fazla büyüklerimizden değerli yorumlarını bekliyorum.
suda sadece marul,soğan vb ürünler mi ?
Aslında seçenekler geniş ancak kök çürümesine vs yatkın kısa vadede ürün alınabilinecek ürünler topraksız tarım için daha idealdir.

mesela bodur bir meyva ağacı,4-5 yaşında bir badem vb ağaç su içinde kökleri bolca oksijenle havalandırılarak hızla meyva vermesi sağlanabilir mi?

-Sağlansada daha ileride toprağa geçiş yapması çok zor olacaktır ekonomik anlamda ideal değil.

bir japonun 1 domates tohumundan 13000 domates elde etmesi çalışmasından sonra dizayn grubun desteklediği miracle projesinde bitkinin gövdeye binen toplam ağırlığını azaltıp bitkinin gövdeye vereceği yatırımı dal sistemleri askıya alınarak meyvalarına vermesi ile arttırması benzeri bir proje yapılabilir mi

-Japonyada yapılan sistem yine ekonomik olarak ideal bir sistem değil zira 100 metrekarede tek bir fide dikili durumda. Domates konusunda zaten şu an topraksız tarım baya bir oturmuş halde. (Bence en ideal sistem cocopeat üzerine kaya yünü de çok kullanılıyor ancak yatak içi pH çok yüksek ve tuzlanma yüksek olduğundan ürün alımı azalıyor) burada zaten dallar sürekli olarak aşağıya çekilmekte salkım domates türlerinde bu sayede düzenli alınım imkanı var. Açıkçası miracle sistemi normal bilindik akan su kültürü çok da aman aman yeni bir teknoloji değil açıkçası. (Tek üretim farkı akan su kültürünün cocopeat tarzında ki sistemlere avantajından kaynaklanmaktadır)

Saygılarımla

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön