View Single Post
Eski 06-01-2013, 17:09   #22
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili İsmail,

Sonuna kadar dediklerine katılıyorum, bence üründe olacak olanlar neler?

Olması gerekli olanlar neler? onları konuşalım.

Teknikten ben anlamam ancak mustafa bu konuda uzman lütfen teknik konuşmak isteyen arkadaşlar özelden mesajlaşsınlar, biz anlayacağımız dilden yazışmak istiyoruz.

Sevgili İsmail, ben bildiklerimi hatta mustafadan olması gerekenlerin neler olduğunu eksikleri gördüğüm için biraz paylaşayım, mesela.

Bankalarda gördüğünüz Qmatikler vardır sıra almak için, seranın içerisinde yerden belli bir yükseklikte dokunmatik ekrana sahip çok özel bir cihaz olacak tüm ayarları burdan yapcaksınız.
Benim mustafaya ilettiğim önemli başlıklar;

Digital sisteme dayalı EC ayarlaması sera bekçisindeki gibi manuel değil, o tüpün içerisinde 3 günde müthiş yosunlaşmalar oluyor, EC'yi göremiyorsunuz bile, ben kullanan birisi olarak bunu yazıyorum.

Seralarımın 1 tanesi lodos rüzgarında ben ordayken kapaklar açık yakalandık ve naylon açıldı, kenarda tonlarca toprak ve kum çuvalları olmasına rağmen.
Yani kapaklar açıkken rüzgarıda devamlı sens eden bir ölçüm olmalı tehlike anında kapaklar derhal kapanmalı.

Sera kapaklarının alt-üst kapakların özellikle yaz aylarında sabah-akşam açılıp kapanması müthiş zaman kaybı, bu kapaklar sabah olunca açılmalı, akşam olunca kapanmalı.
****** bir taraftanda iç ve dış sıcaklığıda kontrol ederek.

Kış aylarında ise alt büyük kapaklar devamlı kapalı üst küçük kapaklar ise hava sıcaklığına göre ara sıra açılıp kapanabilmeli, fotosentez için oksijen şart, hep kapalı olmuyor.

Sulama otomatik olmalı, yani bitki su isteyince su verilmeli, bunuda topraktan ölçeceği nem ölçer ile set edebileceksiniz.

Mustafanın ilavet ettiği birde GSM back-up ile bilgilerin siz dünyanın neresinde olursanız olun size gelecek olması var, kapaklar açıkmı, kapandımı, sulama yapıldımı, seradaki sıcaklık nedir, seraların bulunduğu yerdeki rüzgar hızı ne alemde gibi gibi.

Ancak sanıyorum mustafa bu söylediklerimi büyük bir otomasyon cihazı için yapacaktı, bu forumda yazan bazı arkadaşlar daha küçük herkese her keseye hitab edecek birşeyler yapmasını istediler, o da küçük bir cihaz çalışmasınada başladığını belirtti hatta kutusunu fotolarınıda açtığı konunun altında fotolamış, çok eli çabuk yetenekli bir arkadaş.

Kendisini tebrik ediyorum...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön