View Single Post
Eski 23-05-2007, 13:05   #1
serder
Ağaç Dostu
 
serder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: iST
Mesajlar: 227
Tavşan Gübresi

Merhaba,
Epey bakındım ama göremedim. tavşan dışkısı gübre olur mu? hangi bitkilere, hangi oranda ve ne zaman verilir? veriliş şekli nedir?

ofisin önüne diktiğim papatyalar için komşum verdi. Bilgisi olan varsa çok sevinirim....

Not: komşum kendi bahçesinde beslediği tavşanlardan toplamış. tamammen doğal besleniyorlarmış. "yakmadan direk toprağa karıştır birşey olmaz" dedi. ???
Topladığım bilgi aşağıda. ama kullanım şekli ????

TAVŞAN GÜBRESİ

Tavşanlar dengeli yemlerle beslenip, ızgaralı kafeslerde barındırılırsa, tavşan kafesinden günde 250-400 g. Gübre ve 0.5-0.8 litre idrar alınabilir. Böyle bir gübre diğer çiftlik gübrelerine göre daha zengin bir kimyasal yapıya sahiptir. Özellikle tavşan gübresinin içerdiği nitrojen miktarı çok yüksektir. Çimen veya diğer bitkileri yakmaz, toprakla karışması kolaydır. Tavşan gübresinden çiçeklerin, seze bahçelerinin, çimenlerin, çit bitkisi ve ağaçların gübrelenmesinde yararlanılır. Tarla bitkilerinde 4000 m² ‘lik alana 2-5 ton, meyve bahçaelrinde 3-4 ton, sebze bahçelerinde ise 1 m² ‘lik alana yaklaşık olarak 9- 10 kg.gübre kullanılır. Sebzeliklere ve ağaç sıraları arasına senede bir kez gübre verilmektense bir kaç kez gübrelemek daha yararlıdır.

Tavşan gübresinin bileşimi yedirilen yemin kalitesine, kullanılan yataklığın miktarına ve kapsadığı nem miktarına göre değişmektedir. Pelet yemlerle veya selektörden geçirilmiş dane yemlerle beslenen tavşanların gübrelerinde yabani ot tohumu bulunmamaktadır.

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön