View Single Post
Eski 02-01-2013, 12:59   #8
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Sakaki, sonbaharda renklenen bonsai adayinin fotografini paylasman iyi oldu. Yerli agaclarin da, kimi ithal cesitler kadar guzel bir sonbahar rengini yakalayabildigini gormek bir cok arkadasi yerli agaclardan bonsailer yapmaya yonlendirir diye dusunuyorum.

Senin bildigini varsaysam da baska uyelere yarari olur diye yaziyorum.

Iki govdeli calismalarda govdenin biri digerinden daka kisa ve daha ince bir yapida olmalidir. Govdenin biri az onde ya da arkada olmalidir. Govdeler toprak hizasindan cikmalidir. Iki govdeli tarzlarda calisma yaparken bunlari goz onunde tutarsaniz daha guzel bonsailer elde edebilirsiniz.

Hepinize iyi calismalar..
Bu konuyu gündeme getirmen iyi oldu Ali abi.
Henüz üzerinde hiçbir işlem yapmadığım yeni bir aday bu ve iki gövdeden birinin boyunu kısaltacağım zaten, ANCAK gövde kalınlıkları her ikisinin de yaklaşık aynı gibi ve gelişmiş bir aday olduğu için kısa vadede gövde kalıklarını değiştirmek pek mümkün görünmüyor.

Ya değişik tekniklerle (kök yanaştırma aşısı, threadgrafting, vs.) uzun vadede sağlanacak bu kalınlık farklılaşması ya da farklı bir tarz düşüneceğim bu aday için VEYA gövdelerden birisini gözden çıkaracağım (ki bunu hiç istemiyorum).

Her birlikte başaracağız inşallah...

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön