View Single Post
Eski 30-12-2012, 22:30   #88
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
vetman996 naylon torba içindeki malzeme suyu bünyesinde tutacak , naylon torba da direnaja bir miktar engel. Bu durumda köklerin oksijenlenmesi sanki biraz eksik kalıyor gibi geldi bana . Bu konuyu biraz irdelesen diyorum. Sanki devamlı su içinde kalıyorlar. Naylona açtığın delikler yeterli gelecek mi ? Belki boşuna telaş ediyorum. Ama aklıma geldi söylemeden duramadım.
Sayın İsmail Bey merhaba.
Deneme seramızda 4 ayrı sistem var. seranın ortasında boş bir kısım var burada da bir takım deneme farklı sistemler kuruyoruz
1-Drenaj kanallı 125'lik kanal: bu kanallarda drenaj kanalı 3 cm. derinliğindedir. naylonlarımızda tek sıra drenej deliği açtık ve sisteme su verdiğimizde ilkönce drenaj suyu bu kanallardan geri geliyor.
2-150'lik kanal _ altta 1 cm. pomza ve üstte naylon poşet içinde (poşetlerde 2 sıra drenaj deliği mevcut)cocopeat. sisteme su verildiğinde drenaj suyu 2. olarak bu kanallardan geriye geliyor.
3- 150'lik kanal_ altta 3 cm. pomza ve üstte cocopeat (naylon poşet yok). sisteme su verildiğinde 3. olarak bu kanallardan geri geliyor.
4- 150'lik kanal_ kanal içinde sadece cocopeat bulunuyor.bu kanallardan drenaj suyu en son geliyor ve damla damla 24 saat boyunca akıyor.
şuan sisteme sadece su veriyoruz. kitabi bilgilere göre 1 hafta boyunca su verilmesi gerekirken pratik yapan arkadaşlar 1 ay boyunca sadece su vermemizi istediler. topraklı tarımda bu yapılabilir ama topraksızda farklı dedim ama içimde şüphe de kaldı şuan bunun araştırması içindeyim. umarım dostlar yardım ederler.
bazı arkadaşlar her gün sulamamızı isterken bazıları ise cocopeatın durumuna göre su vermemizi istediler. bunu da araştırıyorum ama bir kısmını her gün sularken bir kısmını da cocopeatın nemini kontrolederek sulamaya başladım. bizim en zorlandığımız kısım da bu zaten. bir uzmanın söylediğiyle diğer uzmanın söylediği çelişebiliyor. biz de orta yolu bulma veya en doğruyu bulma çabası içine giriyoruz.
Sayın İsmail Bey. dediğim gibi naylon torbaların drenaj delikleri yeterli ve sisteme su verildiğinde drenaj suyu hemen geri geliyor. ama sadece cocopeat olan kanallardan drenaj suyu en son geliyor. acaba bu sıkıntı oluşturabilir mi hep beraber göreceğiz. eğer bu kanallarda problem olursa Saygın Plastikten Sayın Adnan Beyin kapısını çalarız düşüncesindeyim) selamlar... saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön