View Single Post
Eski 30-12-2012, 21:59   #87
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
Ekim deliklerinde kullandığın şablonunu
neyden yaptın, malzemesi ner? Birde torbanın ölçüsü kaç, kaçlık kanala oturuyor. Kolay gelsin. Hayırlı işler.

Halil Balaban
Sayın Halil Abicim merhaba.
Desteğiniz ve iltifatlarınız için teşekkür ederim.
Ekim deliklerinde kullandığım şablon kontraplak. çapı 3 cm.dekupaj testere ile deliklerini açtık ama 2 cm. çaplı olsa daha idealmiş.
torbaların uzunluğu 2 m. olarak kestik. Kullandığımız saykap kanalların drenaj kanallı olanları 125'lik diye ifade ediliyor. onlara eni 18 cm.lik torbaları kullandık.
Kullandığımız saykap kanalların 150'lik diye ifade edilenlerine ise eni 20 cm. olan torbalardan kullandık.
150'lik saykap kanalların bir kısmına sadece cocopeat kullandık, bir kısmına 3 cm. kadar pomza koyduk ve üzerine cocopeat döktük. bir kısmına ise 1 cm. kadar pomza koyduk ve üzerine poşet içinde cocopeat koyduk. sonuçları merakla bekliyoruz. sadece cocopeat koymuş olduğumuz kanallarda drenaj yeterli olabilecekmi tam olarak bilemiyorum ama sistemimizde % 1.5'lik eğim var. 24 saat önce vermiş olduğumuz su hala damla damla süzülüyordu bu iyi mi yoksa kötü mü hocalarımız değerlendirebilirse memnun oluruz.
kanallara koyduğumuz ortam olarak cocopeat yerine daha ucuz olduğu için pomza kullanmayı düşündük ama pomza daha ağır olduğu için kanallarda bel verme oluşabilir düşüncesiyle alta pomza üste ise cocopeat kullandık.

Deneme seramızda bitiremediğimiz kısımlar var onları da bitirince daha detaylı fotoğraflarla ve gider pusulasıyla paylaşımda bulunacağım. selamlar... saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön