View Single Post
Eski 30-12-2012, 21:04   #13
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Uzun süre derken? Kaç bitki kaç sene...
Uzun dediğiniz şey görecelidir ( relatif) Asıl deneyimler yanlış yapılıp da kaybedilen bitkilerin ardından yanlışlardan öğrenilerek tecrübe kazanılır.

Kimine göre 10, 16 uzun iken bazılarına 22 uzundur ben ise 37 senedir bu alemdeyim.
Sayın Praecox;

Ben yaklaşık 1o yıldır orkide bakıyorum, başkaları gibi orkideye BAKMIYORUM. Bende tecrübelerime dayanarak yazarken sizinde dediğiniz gibi "Asıl deneyimler yanlış yapılıp da kaybedilen bitkilerin ardından yanlışlardan öğrenilerek tecrübe kazanılır". Bende doğru zannedipte aslında yanlış yaptığım şeylerin doğrularınıbularak, anlayarak anlayarak tecrübe kazandım,kazanıyorum. Sayısını bilmediğim kadar çok orkideyle tecrübe edindiğimide belirtmek isterim.

Sonuçta bu bitkilerin çiçekleri doğada yağmur suyu alıyor. Ama az ama çok. Bende hiç çiçeklere su değmez yargısının yanlışlığını anlatmaya çalışıyorum. Evet tekrarlıyorum, tabikide uygun şartları sağlar isek bu işlemi yapabiliriz. Daha dün orkide bakmaya başlamış birinin bunu uygulaması ne kadar doğru olur ve ne kadar sağlıklı sonuç olur orasıda muamma.

Son sözümü yazıp bu konuda bir daha bir şey yazmayacağım. Sizde sonuçta doğada olduğunu bildiğiniz halde ve benimde şartların sağlanmasının gerektiği koşulunu belirtmeme rağmen hala bu sert tutumunuzu anlamış değilim. Hepimiz aynı şeyden bahsediyoruz, bildiğiniz şeyin altında manalar aramayınız.
Sizleri ve bu forumu seviyorum her ne kadar tanışmamış olsakda. Umarım bir gün tanışma fırsatı buluruz. Sevgiyle kalın.

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön