View Single Post
Eski 30-12-2012, 16:35   #38
ulver
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-04-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika Mesajı Göster
Sayın ulver,
Başınız sağolsun.Çok üzüldüm.

Benim de çok sevdiğim bir kedim var,Tika.
Kullanıcı adım da zaten onun adı.Henüz çocuk sahibi olmay düşünmüyoruz.Hiç test yaptırmadım;ama bende de toxoplazmanın pozitif çıkacağını düşünüyorum.Sokaktaki kediler sürekli kucağımda.
Evdeki kızıma da birkaç yıldır aşı yaptırmıyorum;çünkü hiç dışarıya çıkmıyor.
Kedimi de kimseye vermek istemem,onu çok seviyorum.Böyle bir durumla karşı karşıya kalmayı istemem.
Eşim alerjik bronşit,doktor kediyi verin,dedi.Hatta kedim içim "o şeyi evden uzaklaştırın", demişti.Doktorla da kavga etmiştim,çok kızmıştım düşüncesiz sözlerine.Eşim de zor ikna olsa da kediyi vermemeyi kabul etmişti.Şimdi eskisinden daha iyi,artık eskisi kadar etkilemiyoronu kedi tüyü.
O benim kızım gibi,nasıl vereyim.Böyle bir durumla bir daha karşılaşmayacağıma inanıyorum.

teşekkür ederim siz sağolun..

toksoplazma testini her dönemde yaptıra bilirsiniz..illa çocuk sahibi olmadan önce yaptırılacak diye bir şey yok..çocuk sahibi olmadan önce yaptırmak bir önlem sadece..varsa kişide böyle bir şey erken tedavi en güzeli..

sokak kedileri ise ;
diyelim bir sokak kedisinde toksoplazma var..bu kedi dışkısını toprağa bıraktı..sizin o an sevdiğiniz sokak kedisi ise o kedinin dışkısı üzerinde yuvarlanıp gitti ise o virüs tüyüne geçmiş olabilir..siz sevdiğiniz zaman sizin elinize geçmiş olabilir..önlem olarak elinizi yıkarsanız bir sorun çıkmaz..yıkamaz iseniz veya unuttunuz..bir şey yediğiniz zaman o yediğiniz ile size geçebilir..önlem olarak yıkayın bence..çünkü bu vürüsü sadece kediler taşır unutmayın..

evdeki kediniz ise...

hiç dışarı çıkmıyor ise..aşıya gerek yok..yani iç pazarit aşısına..ama 3 ayda bir iç parazit hapını yine bir önlem olarak verin..zaten kedinize bebekliğinden itibaren gerekli parazit ve olması gereken aşılar yapılmıştır..iç parazit hapını ise biliyorsunuz kendiler kendilerini yalar durur patilerini her yerini..bir pislik yutmuş olabilir..

benim kendi kedim bütün aşıları tamamdı..

fakat dışarı çıktığı için her yıl kuduz aşısı (çünkü dışarda kavga ediyor)
ensesine dışparazit (bit pire gelmesin gelince zaten ölüyorlardı üstünde..sadece iç pazariziti 3 değilde 2 ayda bir veriyordum..

eşinizin durumu ise yetişkin bir insan olduğu için tedavisi veya bağışıklık sistemi güçlü olduğu için durum düzelir..

sadece çocuklar bu dönemi zor atlatabiliyor veya atlatamıyor..

hiç kedi beslemeyen hatta hayvan sevgisi olmayan biri git kedini ver demesi kolay..


Düzenleyen ulver : 30-12-2012 saat 21:58
ulver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön