View Single Post
Eski 26-12-2012, 07:48   #61
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn Vetman996,

Sera otomasyonu neleri kapsamaktadır? Neler kontrol edilmekte neler kullanılmaktadır?Yaptığınız görüşmelerden edindiğiniz fikirleri paylaşabilir misiniz ?
Sayın smnvrl Kardeş Merhaba.
Bizim broiler etlik tavuk kümesimiz de var. Burada kullandığımız otomasyon sistemi var. amerikadan siparişle getirtmiştik. Bu sistemde ısı, nem, su, fanlar, soğutma, havalandırma klepeleri, aydınlatma kontrol altında. kümes içindeki ısı düşünce soba devreye giriyor. yazın ısı yükselirse soğutma petekleri devreye giriyor. içeride oksijen yetersizse hava klepeleri devreye giriyor. günün belli zamanında mavi ve yeşil ışıklar devreye giriyor. kümes içinde nem yükselirse fakat ısı düşükse soba devreye girip fanlar da çalışıyor. kısaca her şey kontrol altında. bu tür otomasyon seralarda da kullanılabilir. (büyük seralarda kullanılan 40.000-80.000 euro luk otomasyonlar böyledir heralde)
Sayın Kudret hocamız buna benzer bir otomasyon hazırlıyor. kendisini merakla bekliyoruz. biz deneme seramıza her tünelde 2 adet olmak üzere 4 adet fan hesaplamıştık ama en az 2 tane fan koyarız. fanları havalar ısınmaya başladığında yerleştirmeyi düşünüyoruz. Kudret hocamın yapacağı otomasyon sistemi neleri kapsadığını ben de çok merak ediyorum. selamlar... saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön