View Single Post
Eski 25-12-2012, 09:17   #36
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn Mavisakal ,

Mini Seranız gerçekten çok düzenli ve güzel gözükmekte olumlu sonuçlar almanız dileğiyle.

Ben kendi sistemimde ısıtıcıyı gündüz açıp gece daha düşük bir ayara almamın sebebi elektrik sarfiyatını azaltmak ve bitkiye doğal koşullar oluşturmaktı.Açıkçası sıcaklığı sürekli aynı tutup denene bilir güzel de bir araştırma olur.Birde size şunu diyeceğim bidonun içindeki ısıtıcı bidonun yan duvarlarına değmesin sakıncalı olabilir.Birde akvaryum ısıtıcısını suyun içine sadece cam kısmı batacak şekilde sabitlerseniz içine su kaçıp bozulma ihtimali biraz daha azalacaktır.

Not:Bu dediklerim bilimsel bir araştırmanın sonucu değil nacizane görüşlerimdir yanlış anlamazsınız umarım.
Sayın SMNVRL;
Yazınızda bir karmaşa dikkatimi çekti ve eklemek isterim affınıza sığınarak. "Ben kendi sistemimde ısıtıcıyı gündüz açıp gece daha düşük bir ayara almamın sebebi elektrik sarfiyatını azaltmak ve bitkiye doğal koşullar oluşturmaktı." cümleniz ile "Açıkçası sıcaklığı sürekli aynı tutup denene bilir güzel de bir araştırma olur." cümlenizde bir çelişki var.

Şöyleki;

Sera içerisindeki sıcaklığın hep aynı tutulması yetiştirilen bitkide olumsuzluklara sebep olabilir. Kaldıki örneğin bildiğim kadarı ile domates için gece gündüz sıcaklık farkının 10-12 derece olması öngörülmektedir. Sıcaklık farkı oluşturulmaması sonucunda çiçekler açar ancak tozlama
ve döllenme açısında problemler yaşanır kanaatindeyim.
Nacizane aklımda kalan bir bilgi.

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön