View Single Post
Eski 22-05-2007, 22:09   #1581
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fidanci Mesajı Göster
Ayyyy çok şeker bunlar. Birkaç şey sorabilir miyim? Bir tavşan yavrusu alacağım ancak annesinden yeteri kadar süt içmesini bekliyorum henüz bir haftalıklar ve çok tatlılar. Ne kadar beklemeliyim? Henüz tüyleri bile yok üzerlerinde... Ve diğer sorum:evde bakmak zor olur mu? Kafesim yok çünkü..
Selamlar;

Sayın Fidancı öncelikle çok iyi düşünmenizi öneriyorum ben 2 yıldır bakıyorum ve bakımı çok zor. Pırtık annelerinin adı ve yavruyken almıştım, daha sonra yalnızlığına üzülüp ona bir eş aldım. Daha sonra yavruları oldu, yavrulara bakamadı ve öldüler. Bir kez daha yavruları oldu ve onlarada bakamadı, beceremedi bakmayı onlarda öldüler. Ve ben her defasında bu üzüntüyü yaşadım.

Şimdi bir aylık yavruları bu resimdekiler ve ölmediler, ölmeyeceklerde inşallah, çünkü tehlikeli dönemi atlattılar. Artık kendileri beslenebiliyorlar. Toplam 7 tane yavruları oldu. Ve dokuz tane tavşanımız var evde şu an

Anneleri 7 kilo, babaları 3 kilo Koyun gibiler. Yem dayandıramıyorum. Günde 500 gr yem, koca bir çuval ot ve marul, havuç ve ne verirsen yiyorlar. Dinlenip dinlenip yiyorlar ve doymuyorlar.

Artık çok yoruldum vede onları doğal ortamlarından, alıp balkona hapsettiğim için vicdan azabı çekiyorum. Çok tatlılar fakat mutsuzlar bence.

Günde dört-beş kez kontrol ediyorum sularını yemlerini, ve bazen unutup yattığımda, aklıma geliyor ve hemen kalkıp bakıyorum.

Ve bahçeli bir ev şart. İlk aldığımızda yuva yoktu evde geçirdi 5 ayını ve evde kemirmediği yer kalmamıştı. Daha sonra kafes aldık (ahşap), gece kafesi kemirip kaçarak uydunun anten kablolarını ve kumadayı yedi, eşimin çıldırdığı andı o

Bizde onlara iyi bakabilecek bir yer arıyoruz son bir aydır. Ayrılacağız onlardan.

Alırken tatlılığına dayanamayıp almıştım pırtığı, fakat bakımı cidden çok zor. Eğer hala almaya kararlıysanız bir daha düşünün.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön