Brokolili tavuk göğsü
Malzemeler;
500 graam tavuk göğsü
1 adet patates
150 grma brokoli
1 adet domates
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
tuz
1 bardak su
yeteri kadar sıvı yağ
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayıp tencereye koyuyoruz. Soyduğumuz patatesi dilimleyerek üzerine sıralıyoruz. Brokolileri dallarından ayırıp tavukların üzerine bırakıyoruz. Domatesin kabuklarını soyup ince dilimler halinde üzerni süsler gibi yerleştiriyoruz. Soyduğumuz 2 diş sarımsağı ve yeşil biberi ince dilimler halinde üzerine serpiştiriyoruz. Daha sonra sıvı yağ, bir bardak suyu ilave ediyoruz. Tuz ve pul biberide ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz. Fotoğraflar 1. fotoğraf pişmeden önce 2. fotoğraf pişmiş hali
|