View Single Post
Eski 24-12-2012, 00:46   #45
Halil Balaban
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Sayın Alirizak Bey,
Koopratif, kurucuların ya da yöneticilerin kendi şirketleri gibi para kazanacakları işletmeler değildir. Tabi para kazanılır. Bu kazanılan para, ortaklara kar olarak dağıtılır veya ortakların girdi ihtiyaçlarını karşılayan işlere yatırım yapılır.
Yasal durum böyle. Peki bazı kişiler parayı götüremez mi? İsterse götürür. Parayı elinden geçiren kişi ona istediği gibi hükmeder. Öyle bir yer ki paranın asıl sahipleri karşıdan afiyet olsun der, başka bir şey yapamaz.
Peki biz, bu işten niye uyuyuz. Ben yazdım, sizde tekrar ettiniz. Adam kendi kalemiyle başklarını konuşturmuş. Daha işe başlamadan hareket falso. O reklam giderleri ile zaten binlerce koyun, keçilik çiftlik kurulur. O kadar paran varsa ortaklarla ne işin var. Yoksa nasıl ödeyeceksin. Çekimler çok para değil çünkü ünlü kullanmamışlar. Bir video kaset masrafı var. Yayınlamayada vadeli evrak verdilerse ne olur. Ortak bulamazlarsa piyasada onları bulamaz. Ortak olmak istiyenler sıraya girerse, zaten mesele yok. Ödesin koyunlar diyecekler. Yakasını kaptıran oldumu, sadece parasından değil. Etinden, sütünden, yününden, iliğinden, kemiğinden, kanından yararlanmadan bırakmazlar.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön