View Single Post
Eski 21-12-2012, 23:40   #632
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Valla kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, sadece kendim ne yaptığımı anlatayım. Benimki süper bir yöntem değil, biliyorum ama Kimisi içinden "cık cık, ne biçim yapmış" bile diyebilir.

Eski dediğimiz kasımpatını hazır satın almadık, birkaç yıl önce saksıya diktik - ama inanın köklü müydü yoksa çelik gibiydi de tuttu mu, onu hatırlamıyorum. epey dal vardı, 5 litrelik pet su şisesini kesip ona diktik, bugüne kadar da sadece 1 kez toprağını değiştirdim, ona da tam değişim denemez, çoğaltmak amaçlı birkaç kök almak için çıkartmıştım.

Kışın bu taraflar çok soğuk olduğu için örtmek zorundayım. Üstündeki çiçekler hepsi sararıp solunca sarıyorum. Sarmadan önce budama yapmıyorum, sadece en fazla birkaç çiçek başını alıyorum o kadar. Benimki doğru bir yöntem değildir muhtemelen de. Daha sonra birkaç gazeteyle örtüp sarıyorum, onun üstüne iki tane filan poşet geçiriyorum, arada boşluk kalıp aradan soğuk girmesin diye geçen kış iyice alt kısımlardan bantladım hatta Ama bu yanlış da olabilir. Bahara kadar durdu balkonda, baharda açtım, su damlaları nem oluşmuştu, minik filizler vardı. İşte bu aşamada son derece amatörce ve muhtemelen yanlış bir şekilde eski dalları elimle kırarak kısalttım.

Sonrasında o görece daha kalın eski dalların yan kısımlarından filizlenen yeni dallar çıktı ama eski - hele hele ilk dalları kadar kalın değil, oldukça ince dallar. Ellemedim ben de. Sonra yaz boyunca yavaş yavaş tomurcukları oldu, o dallar uzadı, yere sarktı. Şu an çiçekli hepsi, bembeyaz ponpon gibi, çok tatlılar Çok seviyorum onu Sanki bu sene daha geç çiçeklendi gibime geldi - önceki seneleri tam hatırlamıyorum.

Ancak bir önceki sene, az önce anlattığımdan daha az korumalı sarmıştım, kağıdı filan daha inceydi. Gene de birşey olmamıştı.

Son birşey, geçtiğimiz yıl sıkıca sardım dedim ya, açtığımda heryerinde milyonlarca minik siyah sinek olmuştu Atacaktım neredeyse ama bir süre sonra gitmişlerdi - birşey yapmadım yani. O nemli ortamda nasıl girip ürediler filan bilmiyorum. Belki de nemden oldu. Unutmadan belirteyim, kış boyunca hiç açmadım ve sulamadım.

Şimdi de bu yeni kasımpatımızda var o sinekler, üstelik açıkta duran, örtmediğim saksıda - ve bu soğukta canlılar

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön