View Single Post
Eski 21-12-2012, 17:27   #617
gokselcetin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-05-2011
Şehir: .
Mesajlar: 544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Merhaba..
Bu bitkiyi yetiştirmeye niyetlendiğim sıralarda 3 tane çelik almıştım..
Birini suda köklendirip, diğerini direk toprağa dikmiştim.. İkisi de çürüdü..

Elimde kalan tek çelik tıpkı sizin dediğiniz gibi uzun kök oluşturmuş.. Dediğinize göre; bunu diksem yine çürüyecek.. Kök uçlarını kısaltsam mı diye düşündüm bir an
Eklenti 356374
Eklenti 356375
Merhabalar sayın selis;
Çeliğiniz çok uzun bir çelik gibi görünüyor. Genellikle yukarıda iki göz kalacak şekilde, son çıkan sürgünlerden alınan taze çelikler kullanılır. Fakat siz zor olanı deneseniz de başarı sağlamış olmanız mutluluk verici.Bana sorarsanız çeliğinizin köklerinin daha fazla uzamasına izin vermeden dikmeniz iyi olacaktır. Fakat bu dikim için kullanacağınız toprağın süzek, drenajı iyi bir toprak olmasına özen gösteriniz. Dikim yaparken köklerin zarar görmemesi için ekleyeceğiniz toprağın üzerine bastırmayınız. Toprağı eklerken çeliğinizi olabildiğinde sabit tutarak, saksınızı toprağın oturması için hafifçe arada bir yere vurabilirsiniz. Fakat bu eylemi abartılı kullanmamak gerek. Bu durum toprağın baskı olmadan kökleri iyice kapatması ve hava almaması açısından faydalı olacaktır. Son olarak yapılması gereken, saksınızı tabağına koymadan önce bolca sulayıp suyun fazlasının dökülmesini beklemek. Bolca sulamanın amacı toprağın iyice oturması ve son halini alması.
Size bu işlemde başarılar diliyorum. Umarım sonuçta çeliğiniz artık bir fidan olabilir. İleride sonuçları bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Bilgilerin faydalı olması dileğiyle saygılar.

gokselcetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön