Bizde biraz daha farklı bir yöntemle yapılır bu;
Dibi tutmayan bir tavada, önce kılçıkları çıkarılmış hamsilerle, ince kıyılmış kuru soğan kavrulur, peşisıra tüm sebzeler sırayla sotelenerek eklenir ve sebzeler iyice pişene kadar kavrulur.
Başka bir kapta un ve su ile oldukça sulu (Krep hamurundan daha sulu) bir hamur yapılır ve tavada pişen sebzeli karışıma akıtılır.
Bu sebzeli ve unlu karışım, un kokusu iyice çıkana kadar karıştırarak pişirildikten sonra tahta kaşığın tersi ile bastırılarak düzlenir, krep gibi bir tarafı kabuk bağlayıp kızarınca alt üst edillerek diğer tarafına da aynı işlem uygulanır.
Bu aşamada eğer malzeme çok fazla ise yarısı bir yere ayrılarak önce ilk kısmı şekillendirilerek kızartılır sonra ikinci kısmı.Tavada kalan kısmın kalınlığı serçe parmağımız kadar olmalıdır, ayrıca istenirse bu aşamada biraz daha yağ eklemesi yapılabilir. )
Afiyet olsun