View Single Post
Eski 20-12-2012, 21:59   #35
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Güzel gaz almışsın arkadaşım, girdiğin yolda başarılar dilerim.

Türkiye'de bunca yıldır kimse böyle bir projeyi akıl edememiş. Bu adamlar çok zeki, çözmüşler olayı.

Jet-pa vardı, siirtde yerli otomobil fabrikası kuracaktı. Tele mitingle milletvekili bile seçilmişti foyaları meydana çıkmış olsa bile. En son cübbeli ahmet hocayı cezaevi çıkışında üstü açılan arabasıyla aldı evine götürdü fadıl akgündüz. İstanbul'da milyar dolarlara ahmet hoca ve jet fadıl ortak devremülk otel yapıyorlar, dairesi 300-500 bin tl den satılıyor.

Konya'da kaldera holding oluşumu vardı, bir dünya tesis yaptı. Gurbetçi paralarını hiç ettiler ve o tesisler çürümeye terk edildi.

İhlas holding yan kuruluşu vardı ihlas pazarlama. 5-10 tl den yaptırdıkları su ısıtıcı elektrikli ısıtıcıları 10 katı, hatta 50 katı karla sattılar. Kristal kola çıkardı, bütün müslümanlar bu kolayı içmeli gibi imalar falan. Kısaca müslümanı kazıklayan saygıdeğer bir müslümansa sorun yok. Sonra bu ihlas da battı, mutlaka ki bir sürü mağduru bırakmıştır arkasında.

Bu durumda ne oluyormuş: dolandıranlar Türkiye'de çok bir ceza almadıkları gibi, çok daha büyük dolandırıcıkları kılıf uydurup yapabilme yeteneği kazanıyorlar.

Daha bir çok örnek yazılır bu yazının devamına.

1975 yıllarında babam sanayi sitesinde dükkan sahibi olmak için kooparatife üye olmuştu. 3 yıl boyunca aidat ödedi, en sonunda ödenecek aidat o kadar arttı ki. Babam abim ve ben tüm çalışıp kazandığımızı topladığımızda aidatı ödemeye güçümüz yetmiyordu. Yıllarca boğazımızdan kestik, hergün tarhana çorbası içmekten dolayı tarhana çorbasına hala bıkkınlık var o günlerden kalma. 2 yıl boyunca hissesini devredecek birini aradı, ve 2 yıllık aidat ödenmedi. Tam üyelikten adacaklar, parasınıda 5 yıl sonra taksitle geri ödeyecekler. Biri denk geldi hissesini devretti. Bizede çektiğimiz sıkıntılar kar kaldı.

Bu laf bana küfür gibi geliyor artık '' böyle iyi bir işe neden baltalıyorsunuz''

Arkadaşım özellikle Türkiye'de kimse babasının hayrına iyi bir şey yapmaz. Arkasına sağlam kalın ve sivri bir kazık saklamışsa, gel bişey yapmıcam söz canın hiç yanmayacak diyecektir tabii)

5 keçinin maliyeti olarak 5 bin tl ödenecek, ortaklık masrafları ödenecek ve yıllık 100 tl. 3 yıl sonra aylık kar payı olarak et ve süt ödemesi yapılacak. Ben ayrılmak istiyorum dediğinizde geri alacağınız para 5 bin tl. Epeyce karlı bir iş)

Et pahalandı, süt ürünleride öyle. Eh tabi ki böylesi tipler ellerini avuştura avuştura kek avına çıkmaları çok normal.

Bu millet nicelerini gördü, nice kazık yedi. Hala doymadıysa yemeye devam etsin napam, demek kalır bizede.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa hk. Mesajı Göster
Yani çekinecek bir durum yok. Proje çok hoşuma gitti. Çok büyük bir proje. Verilen vaadlerin hepsi noter onaylı sözleşme ile karşılıklı imzalanıyor. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık vs durumda yönetim direk ağır cezada yargılanır. Sizce böyle birşeyi göze alırlar mı? Tüm ülkeyi kalkındıracak bir projede adından da anlaşılacağı üzere kooperatif yani el birliği, hep birlikte neden birlik olacağımıza bu karalama kampanyası yapılıyor? Eminim bize düşen görevler de vardır. Projede emeği geçenlere başarılar diliyorum. Bana da görev verirlerse seve seve bu projede yer almak isterim.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön