Konu: Ayrık otu
View Single Post
Eski 20-12-2012, 21:37   #102
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız Mesajı Göster
Bu ilacın toprağa, diğer ektiğiniz bitkiler yoluyla size, yeraltı sularına ve dolayısıyla bu sularda yaşayan canlılara vereceği zararlar içinde bir öneriniz vardır sanırım. Aslında ben daha babama bile anlatamadım yıllardır ilaç kullanmamayı ama 1 kişi dinlese kardır.
Ben de bir ayrık otu ve Çakıldak dikeni (kökleri ile yayılan ve mavi çiçekleri olan pis bir ot) mücadelesinde Yine ilaçlı ama başka bir yöntem önereceğim.:

Boş, 2 -3 litrelik yoğurt kovasına 2-2,5 litre su koyun ve içine 1 su bardağı kadar (150-200 cc) yeşil öldüren randop denilen ilaç dan karıştırın. Küçük boy (3-4 cm) bir yağlıboya fırçası alın. ve ilaçlı suya batırarak inatçı ayrıklar veya diken lerin tepe büyüme noktalarına dokundurun ve bırakın. Hepsi bu. Biraz zahmetli ama kesin sonuçlu ve toprağa ilaç gelmediği gibi kültür bitkilerinin arasından çıkan ayrık ve dikenleri temizlemekte etkin bir yöntem olduğunu uyguladım ve gördüm. frezya ve gül bitkilerimin arasında çıkan dikenlerden böyle kurtuldum, Çimlerin arasından çıkan kanyaş lardan böyle kurtuldum.

Fotoları makinamda kaldı koyamadım.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön