View Single Post
Eski 19-12-2012, 17:43   #13
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
İhtiyacım vardı ve nasıl bir proje olması gerektiği konusunda kararsızdım. Bunun sebebi istediğim her modeli malzeme ve işçilik kalitesi gibi uygulatma olanağımın sınırlı oluşundandı.

Aslında bir numaralı mesajda yer alan portatif, dilediğimde demonte ederek kaldırabileceğim hafif malzemeden imal edilmiş pratik bir çözüm aklıma epey yatmıştı. Burada bu ürünü bulmam imkansızdı ve Türkiye' deki yapı marketlerin stoklarında da kalmadığından kolayca ulaşamayacağımı anlamıştım.

Sonra sekizinci mesajdaki projeyi uygulatabilir miyim diyerek yine malzeme ve işçilik konusunda bir arayışa girdim ama sonuç yeniden hüsran oldu.

En sonunda yine net üzerinden bulduğum bu fotoğraftan esinlenerek projeyi hayata geçirmeyi başardım

Name:  mini sera.jpg
Views: 4738
Size:  24.7 KB

Her anlamda ilk başta hayalini kurduğum fikri hayata geçirebildim mi? Hayır. Ama şimdilik ihtiyaçlarımı karşılayacağına inandığım bu katlı mini serayı çok sevdim. Yeri kış ayları boyunca şu anda görüntülenen yer olacağı için malzemenin dış etkenlere karşı dayanacağı konusunda şüphem yok. Gerçi koruyucu ile bir kat üzerinden geçeceğim, çünkü malzeme ham.

Esinlendiğim fotoğraf üstte ve yaptırdığım mini serayı size de bir fikir oluşturması açısından paylaşıyorum.

Elinde malzemesi ve biraz da yeteneği olanlar benim gibi yaptırmak yerine kendileri de keyifle imal edebilir, hatta çeşitli modifikasyonlarla da geliştirebilir ve kış aylarında korunması gereken bitkilerini burada muhafaza edebilirler.


Name:  mini.jpg
Views: 3521
Size:  43.8 KB


Name:  sera.jpg
Views: 4350
Size:  50.5 KB


Name:  detay.jpg
Views: 3572
Size:  33.0 KB

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön