Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 18-12-2012, 23:44   #164
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Bu yıl ayva reçelinin rengini tutturdum ama bu kez biraz fazla çekirdek koyduğumdan ve rengi kırmızıya dönmeye başlayıncaya kadar kaynattığımdan dolayı, kıvamı koyu oldu.

Kavanozlara doldurduğum an, kıvamı tam yerinde idi ama sabah baktığımda katılaşmış olduğunu gördüm. Marmelat'tan biraz daha koyucana olmuş.


(Gördüğünüz üzere, kendimden gayet emin olarak, hiç korkmadan fotoğraf makinasının üzerine baş aşağı getirip, fotoğraf çekebiliyorum. Dökülmüyor).


Name:  ayva reçeli.jpg
Views: 6895
Size:  30.6 KB



Bunun nedeni;

Kaynama aşamasında, renk kırmızıya dönüşmediği için, ilk anda 5 tane eklediğim ayva çekirdeklerine 5 tane daha ilave ettim (1o çekirdek oldu). Çekirdeklerin 3 tanesini kıvam vermesi için, ikiye bölmüştüm.

Kaynama süresini biraz uzun tuttuğumdan, koyu kıvamlı oldu ama yine de rahatlıkla yeniliyor.

Çekirdekleri 6 tane ve 3 tanesini ikiye bölmek sureti ile kaynatma kafi gelecek. Ayrıca, renk kırmızıya dönmeye başlamadan ocaktan almak gerekiyor.

Sonradan rengi kırmızılaşıyor.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön