View Single Post
Eski 18-12-2012, 19:30   #5
feriha
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Bizde de özellikle yaprak sarması bir süre pişirildikten sonra aynen yoğurtta olduğu gibi sarıp sarmalanıp dinlendirilir. Böyle yapılırsa pişerken yanmasın diye çok su konmadığı için dağılmaz, tencerede su kalmaz dinlenirken çeker.. Yapraklar ve içi gereğince pişmiş ve susuz olur ve ben öyle çok severim..

Tasarruf kesin düşünülmüştür de sonuçta güzel olur.

Birçok evde böyle kullanıldığını biliyorum. Mutfakta bir köşede yoğurt yapmak, tencere sarmalamak için örtü bulundurulur.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön