View Single Post
Eski 18-12-2012, 16:37   #26
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster

Dün evde yoktum, çocuklar ekmek yetmez diye marketten, ambalajlı, tanınmış bir markanın, %100 tam buğday unu ekmeğinden bir paket almışlar. Kaç senedir ev ekmeğine öyle alışmışız ki, bir dilim bile yiyemedim. Tam buğday ununun tadı yok, abartılı yumuşak ve lastik gibi. Evde yapılan tambuğday ekmeği sonraki günlerde sertleşiyor ama ısıtınca leziz bir tad alıyor ve doyuruyor. Pakette %100 tam buğday unu yazılı ama bu hale getirmek için kim bilir içine neler katılmış
Hemen baktım: tam buğday unu, içme suyu, glüten, karabauğday tanesi, maya, kepek, buğday ekşisi, tuz, soya unu, tapaklanmayı önleyici (kalsşyum karbonat), koruyucu (kalsiyum propiyonat, sorbik asit), emulgatör (mono ve digliseridler), yağ asitlerinin mono ve digliseridlerinin mono ve diasetil tartarik asit esterleri), antioksidan (askorbik asit)

Hazır evdeyim, hemen bir ekşi mayalı akmek yapayım.
Tam buğday unundan süper KATKILI ekmek...
Bu ekmeği el değmiyor diye pazarlıyorlar, el değmese ne olacak o kadar katkıda mikrop zaten yaşamaz...
Ve kesinlikle pamuk gibidir...
Bu markayı biliyorum ve bu süper katkılarından dolayı hiç almadım ama marketlerde çok satılan ekmeklerden...ne de olsa yumuşaklığı hiç gitmiyor

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön