View Single Post
Eski 14-12-2012, 14:32   #223
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Evet. Doğru.


Olay yaşandıktan sonra pek ses-seda çıkaran olmadı. Bu örgütsüzlükten mi kaynaklanıyor yoksa çevre örgütleri de sözde hayvansever dernekleri gibi mi? esas bunu da tartışmak gerekiyor.

Geçenlerde Greenpeace'in sosyal medyada'ki sayfalarına sizi neden Kaz dağlarında, Kozak'ta altın'a karşı göremiyoruz, diye yazdım.

Hangi birine yetişelim, diye cevap verdiler ama nedense bu örgütü bazı belli türde ki aktivitelerde görüyoruz. Bunların dışında ki diğer çevre katliamlarında hiç yok'lar. Oysa bu örgütü sık sık buralarda görmemiz gerekiyor. Sadece balina katliamlarında ve Shell ya da Bp şirketlerine karşı değil. Bakıyoruz bu örgüte, dostlar alış-verişte görsün modunda, bir iki göstermelik eylem yapıyorlar o kadar.


Dünyanın 2. en yüksek oksijenli bölgesi denilen Kaz dağları yok edilecek ama örgütten ses seda yok. Ortalığı ayağa kaldırmaları gerekiyor oysa.

(Biraz daha böyle devam ederlerse, bazı çokuluslu şirketlerin reklamını mı yapıyorlar acaba diye, düşünmeye başlayacağım). Bana nedense pek güven vermiyor bu örgüt.


Bu durum bana,

hayvansever derneklerinin söz konusu hayvan kedi-köpek olunca, ortalığı ayağa kaldırıp, diğer çevre katliamlarında'ki hayvanların yok olmasında ise, hiç bir protesto'da bulunmamalarını çağrıştırıyor.


Her tarafımız çelişki.


Yatağan'da aslında çok gösteriler oldu ama devleti yöneten hükümetler, herhalükarda kararlarına devam ettikleri için, değişen birşey olmuyor.

Sadece bu hükümet için söylemiyorum. Bundan önce ki hükümetler de aynı davrandı.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön