View Single Post
Eski 10-12-2012, 09:33   #36
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
ÇÜRÜME: Bitkinin kök üstü kısmında dokusal bir kahverengileşme başlar. Bitkinin iç yapısında peltemsi sulu bir doku oluşur ve ilerleyen dönemlerinde bitkideki yumuşama yayılıp, çürüme ile bitki kaybedilir. Çürümeye sebep olan mantar hastalığının etmenleri Pythium, Rhizoctonia'dır.

Eklenti 283102

Şuan Adeniumlarımda aynı sorun bende var arkadaşlar. Acil yardım lazım. Maxim Xl 035 Fs kullandım. Ürün ambalajı ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

1. kök çürüme durumu: tüm kökler sağlam ama gövdede morarma ve normalin üstü yumuşama ( nerdeyse aynı Eklenti 283102 )
2. kök çürüme durumu: kazık kök çürümeye başlamış. gövdede az yumuşama var. ( Yaprakları çok canlı, gövdede yumuşama olmamasına rağmen tespit ettiğimiz durum: eğer en altdaki yaprakların 3-5 tanesi sararmışsa, kazık kökte bir çürüme olduğuna dair işaret olduğunu anladık. Bu sayede adeniumları besleyen saçak kökleri kurtarmış olduk ve yaşama şansını arttırmış olduk. Şuana kadar çıkardığımız 5 tanesinin 4 tanesinde kazık kök çürümüştü. Bunların kazık köklerini kesip tekrar diktik umarım tekrar hayata dönerler.

Böcekler içinde Granül kullandıkça Tırtılların ve lavralarının öldüğünü gördük. Şimdilik o sorun çözülmüş gibi. ( Proclaim 05 Sg kullandık )
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Oldukça faydalı bilgiler, teşekkürler fakat fotoğrafları foruma yüklemeniz gerekir.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön