View Single Post
Eski 17-05-2010, 15:13   #4
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Benim de çok sevdiğim Agave' larım var. Birisi mavi renkli diğeri de yaprak kenarı sarı olanlardan. 1997' de Adana' da teyzemin yazlığında dolaşırken yan bahçedeki bir saksıdan, ikisi de küçük haldeyken çalmıştım Aynı bahçelerden, bir de top şeklindeki kaktüslerden( adını bilmiyorum şimdilik) aşırmıştım. Bunları karton kutuya koyup otobüsle İstanbul' a getirdim. O dönem bitki hastalığım had safhadaydı. Nerden ne bulsam topluyordum.

Bu canım bitkilerim o zamandan beri benimle birlikte büyüdüler. 2 yıl öncesine kadar Şişli' de bir binanın 6. katındaki balkonda yaz, kış, kar, ayaz gayet iyi büyüdüler. 2 yıldır da Çekmeköy' ün rüzgarında büyüyorlar.Karıncaların istilasında olmaları dışında sorun yok. Aylarca bakmasanız bile hayatta kalan bitkiler. Bitki yetiştiremiyorum diyenlere tavsiye ederim.

Agave' larımı 4 saksıya dağıtmış durumdayım. Bir sürü de yavruları var. Geçen hafta 5 tanesini apartmanın mini bahçesine diktim. Fotoğraf makinem geliyor yakında. Tüm bitkilerimi resimleyip sizlerle de paylaşmaya sabırsızlanıyorum.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön