View Single Post
Eski 05-12-2012, 11:34   #46
tabus
Ağaç Dostu
 
tabus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 392
Sn kgursan,
Sizi çok iyi anlıyorum. Aslında şikayet ettiğimiz aynı şey. Belki çözümünde farklılaşıyoruz. O da sanırım aynı başlık altında farklı yönlerden oluyor. Ben salep 'orchid' diyorum, siz galanthus diyorsunuz . Evet ikisi de soğan ama belli ki sorunları aynı değil. Sizin gördüğünüz ve benim gördüğüm şurada birleşiyor. 'Birileri dama çıkmış, merdiveni de çekmiş ki başka kimse çıkmasın' Sonra da ilmi çözümler aranıyor. Sonuç bütün dünyada aynı. Doğal çiçek soğanları denetimsiz sökülmesin. Peki ben nasıl yetiştireceğim?
Sen orman köylüsüne her türlü yasağı koy ama denetleme..Yasağı kim dinler. Orman köylüsü bu yasaklar içinde nasıl yaşasın? Hadi çözüm bul denince kesimden ucuz satın alma hakkı tanı..Yani her türlü kaçağa göz yum..
Benim baktığım açı bu. Orman köylüsü örneğin galanthus soğanını veya orchid yumrusunu tane ile yurtdışına internet yoluyla satabilse, büyük şirketler de kendi üretimlerini yapmayı öğrenmek zorunda kalır ki zaten bu da yerinde oldukça kolaydır. Devir değişiyor ama mevzuat hazretleri ve kafa aynı..
Dertlerimiz aynı..
Hepimize kolay gelsin.

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön