View Single Post
Eski 04-12-2012, 10:38   #1088
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Sevgili mmanager, gelişme döneminde ben Schlumbergeralara düzenli su veriyorum. Bu sene her ne kadar tomurcuklanma benim bitkilerimde olmadıysa da normalde tomurcukların gelişimini sürdürmeleri için toprağı nemlendirecek kadar su veriyorum. Ama burada dikkat etmemiz gereken sulamayı ayarlamak. Eğer çok fazla su ve sık sık su veririseniz tomurcuklar açmadan dökülüyor. Benim yaptığım toprak tamamen kurudukça sulamak ve tomurcuk kaybı yaşamadım bu şekilde.

Ben yılbaşı çiçeklerini mecburen burada balkonum olmadığından kapalı mekanda yetiştiriyorum. Normalde Kasım'da iç mekana almak lazım. Tomurcukların büyümesini beklemenize gerek yok. Kırılan ve kopan yapraklar sorunsuz köklenecektir. Ev içerisindeki kaloriferli ortamın ısısı onları köklendirmeye yetiyor.

Burada ayrıca bir dipnot olarak yazmak istiyorum. Benim yılbaşı çiçeklerim bu sene tomurcuklanmadı diye belitmiştim mesajımda. Sebebi bitkiyi aldığımdan beri aynı toprakta tutmamdı. Çiçekçiler genelde bitki köklensin ve çabuk gelişsin diye cocopeat veya torflu toprakları tercih ediyorlar. Uzun süre aynı malzemede kalan bitki kökleri zamanla inceliyor, cansızlaşıyor. Bu nedenle bitki çiçekçiden alındıktan sonra tomurcuk yoksa üstünde toprağının yenilenmesi gerek diye düşünüyorum. Aksi taktirde zamanla cansızlaşıp, çiçek veriminin azaldığı gözlemleniyor. Tecrübe ile sabittir

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön