View Single Post
Eski 30-11-2012, 23:01   #62
sincom
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-09-2012
Şehir: Manisa
Mesajlar: 52
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koyu yesil Mesajı Göster
Merhabalar Sn Sincom,
Oncelikle seraniz hayirli, mahsulunuz bol olsun.
Umarım uzerini orttukten sonra serayi zemine sabitlemeyi atlamamissinizdir, ilk ruzgarda ucup gitmesin
Bu arada, kirmizi daire ile isaretlediginiz o yaprak saplarini, govdeye birlestigi noktadaki kanat seklinde uzantilari ile birlikte almak gerekiyormus turfanda cilek yetistiriciligi baslikli konuda bahsedilmisti.
Topraksiz tarim ile ilgili cesitli konularda okudugum kadari ile, bir ve ya iki haftada bir besin icermeyen su ile kok ve ortam yikamasi yapmak gerekiyor.
Bunda amac, buharlasan besinli suyun ortamda biraktigi tuzlari uzaklastirmak. yoksa siz ortama ec 2.0mS besin verdiginizi dusunurken, ortamdaki tuzlar sebebi ile bitki koklerinde daha yuksek ec olusabiliyor.
Simdi, siz kok yikamasi yapmayi dusunuyormusunuz?
Kullandiginiz kokopit iceren yastiklarda yikama islemine yonelik drenaj delikleri var mi? bununla ilgili bir kolaylik dusunulmus mu?
Ya da genel olarak sizin kullandiginiz yastiklar ile katli bir sistem kuruyor olsak, bu yikama islemini nasil yapilabilir?
Saygilarimla...
Syn. Koyu yeşil evet kök yıkaması yapıyorum haftada bir drenaj deliklerini ben kendim açtım besin eriyikli su vermeyip normal su veriyorum..Farklı bi yöntemle kök yıkayan varmı veya yöntemi nedir bilmiyorum hatta Oğuz Alper beyin dediğine görede verdiğiniz suyun %20 si drene olursa kök yıkamasına gerek yok dedi ve bende yıkamayı düşünmüyorum o yüzden.Selamlar

sincom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön