View Single Post
Eski 28-11-2012, 11:56   #11
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydoner Mesajı Göster
Oğuzhan Bey
Bu tarz ihtiyaçlarınız için öncelikle yakın çevreniz ormanlık alan ise gidip şöyle bir bakın ve bolca bulunabilecek ise Orman İşletme Şefliğine başvurun. Eğer mahzurlu bir durum yok ise size kental fişi keserler, küçük bir meblağ ile kurumuş dal ve ağaçları kesmek suretiyle hem ormanı temizlemiş olur, hem de odun ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.
Ayrıca bu kental fişinide anlayamadım ben..
Orman İşletmelerinde yakacak odun istihsalleri genelde ''ster'' ile ölçülür..
Vatandaş odunu keser, istifler..Ormancı gelip en-boy-yüksekliğini ölçerek kaç ster olduğunu hesaplar..Sonra odunlar vasıtaya yüklenir..ve orman muhafaza memuru vasıtanın ormandan çıkmadan önce ''nakliye tezkeresini'' keser..varacağı yere ne kadar süre içinde gideceğinide belirtir..ve araç yola çıkar..
Orman İşletmesi muhasebesinin vereceği ''Kental fişi'' ile nakil işi yapılamaz diye biliyorum ben..İllaki ''nakliye tezkeresi'' kesilmesi gerekir..yoksa araç müsadere bile edilir..
İnşallah yanılıyorumdur..
Bu tür bir konuda, ormandan kuru dal ve kök toplayan bir akraba çocuğunun az daha traktörü gidiyordu..Allah'tan traktöre ormandan çıkmadan, hareket halinde olmadan el konulmuş..Ormancıların tuttuğu zabıt varakasında böyle bir ibare olmasaydı traktör satılacaktı.
Zor kurtardık..
Ona yardımcı olmak için orman mevzuatını ve Yargıtay kararlarını ezberledim sanki..
Çok riskli konular bunlar..


Düzenleyen pria : 28-11-2012 saat 12:32
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön