Sevimli bir minik, kolay gelsin tourkana
Eğer iznin olursa afrayla ilgili bir gözlemimi anlatmak isterim:
Genelde ekimden sonra bir süre su verme, ilkbaharda ekim yap, vs. gibi tavsiyeleri çok duymuşunuzdur ama benimki farklı
Geçen sene budadığım çatal şeklinde bir dalı ikiye ayırarak birini genel tavsiyeler doğrultusunda saksıladım (mame için), diğerini de bir çay bardağı suya koydum.
Toprağa ekim yaptığım önce doğal olarak yapraklarının bir bölümünü döktü, büzüştü, küçüldü vs. ama bir aya kadar toparladı.
Suda beklettiğim ise (oda sıcaklığı koşullarında) bir hafta içinde inanılmaz bir kök geliştirdi. Bu kadar hızlı ve uzun kökler beklemiyordum. Hatta suyun içinde unuttuğumdan 1 hafta sonra baktığımda köklerin bardak tabanında yer bulamadığı çin spiral şeklinde dönmeye başladığını gördüm. Hemen saksıladım.
Suda köklendirerek toprağa aldığım aday diğerinden çok daha hızlı gelişti ve çok sağlıklı oldu. Şu anda neredeyse bir mame saksısına alınmaya hazır.
Başarılar dilerim.