View Single Post
Eski 26-11-2012, 12:04   #11
Lunlun
Ağaç Dostu
 
Lunlun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2011
Şehir: İzmit
Mesajlar: 128
Bu trüf mantarı ile ilgili beni rahatsız eden bir şey var ama adlandıramıyorum bir türlü.
(komplo teorisi yapmıyorum, okuduklarımda açık noktalar olduğunu düşünüyorum, aşağıdaki sorularıma cevap vermenizden mutluluk duyarım),

- Bu kadar gelir getirici bir ürünü neden Türkiye'de üretmek istiyorlar?
- "Köklerinde mantar aşısı olan meşeler"i kim üretiyor ve satıyor?
Aşı derken de sanırım bitkiye muhtaç oldukları için bir üzerinde bir parça mantar parçası olan kökler demek istiyorlar.

- Meşe köklerinde mantar dışında kanser vb istenmeyen oluşumlar olabilir mi
- kilo hesabı yapmasınlar da bir üretici bir dekar arazisini meşelik yapsa bunun kendisine ekonomik gelir getirmesi ne kadar zaman sonra olur ve yılda ne kadar kilo üretimden ne kadar kazanç elde eder gibi daha net bilgiler verseler.

-Meşe fidanı dedikleri bir kaçyaşında genç fidanlar herhalde, bu fidanlar acaba hemen ertesi sene mantara gerekli enerjiyi , besini verebilecek mi? Yani mantarın birlikte yaşamak istediği ağaç minimum kaç yaşında olmalı?

Bir de bunca meşe çeşidimiz varken başka bir ülkede yayılış gösteren bir meşeyi mi ülkemize getiriyoruz? TEMA vakfı'nın güzel bir girişimi vardır mesela, meşe ormanları oluşturabilmek için meşe palamudu kampanyası yapılmıştı. Madem bu mantar ülkemizde zaten yetişebilen bir mantar diyorlar o zaman fidanı almayalım da varolan meşe ormanlarında şansımızı deneyelim.

Hazır sunulan ,"gelir getirici", " büyük fırsat" olarak nitelendirilen , altın tepside sunulan herşeye karşı kocaman soru işaretlerim oluyor artık... Dilerim bu defa gerçekler tamamen anlatıldığı gibidir.

Saygılar efendim

Lunlun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön