View Single Post
Eski 24-11-2012, 22:35   #860
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
selenncim bu kaktüs benim için bir bilmece oldu. 2 ay kadar önce almıştım. Dolayısıyla çiçek konusunda bir bilgim yok. Büyüklüğü ise en küçük saksıya yeter büyüklükte, yani öyle çok küçük değil.

Genelde kaktüs alırken hemen kararımı veririm ama bu kaktüsü defalarca alıp bırakıp yine aldım. Şekil ve renk bozukluğu beni hem itti hem çekti Sonunda dayanamayıp aldım. Kaktüste bakımla ilgili olduğunu sandığım değişiklikler olmuş sanki. Bir dönem gelişme durmuş sonradan birden hızlanmış gibi. Aşağıdaki fotoğrafta bunu çok iyi görebiliyoruz.
Eklenti 348240

Dikenler nasıl farklılaşmış.
Eklenti 348241

Burada yeni çıkan dikenleri göstermek istedim:
Eklenti 348242

Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Üreticiler bitkilerin isimlerini yazma vurdumduymazlıklarıyla bize iyilik mi yapıyorlar ne Yakında hepimiz birer bitkibilimci (!) olacağız sayelerinde

selenncim, senin de sabrını zorlamayayım. Eğer kışın iyi dinlenir de gelecek sezon çiçeklenirse, sonucu yazarım
Sevgili Nevsune Hanım,

Haklısınız bu satıcılar etiketsiz bitki satıyorlar. Bir yandan iyi çünkü sayelerinde araştıra araştıra türleri ve alttürleri öğreniyoruz ama kötü yanı da kafama takıldı günlerdir hangisi olabilir diye...

İlk eklediğiniz fotoğraftan pek emin olamamıştım ama son fotoğraflarda gövde belirgin halde gelişmiş ve şekillenmiş. Turbinicarpus olduğunu düşünüyorum kaktüsünüzün. Bence Turbnicarpus lauii ama henüz yetişkin bir tür olmadığından dikenleri zamanla gelişecektir, dağınık bir form alacaktır. Çiçek de açarsa ileride etiketini kontrol edebiliriz.

selenn Çevrimdışı   Başa Dön