View Single Post
Eski 24-11-2012, 13:28   #92
Plantae
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: samsun
Mesajlar: 87
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
(Şehir dışındayım, dönünce foto eklerim)

Banyo penceresi yerden 120 cm den tavana kadar buzlu cam(94.mesajda) . Ama sık sık duş alması etkili olur diye düşünüyorum.

Duş almayı ve nemi çok seviyor.
duş alması ve nem ile ilgili yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum
siz kakaonuza mükemmel bir ortam hazırlamışsınız sulama nem ve sıcaklık kakao yetiştirmedeki anahtar kelimeler çeşitli kaynaklardan okuduklarım ve 6 aydır test ettiğim kadarıyla.
kakaolar için düzenli sulama ve ortamın nemli olması kesinlikle gerekli ve bitkinizi yeterince sulasanız bile ortam nemi düştüğü zaman kakaoların büyümesi çok yavaşlıyor hatta duruyor.
iç mekanda artık ısıtma sistemleri devreye girdiği için nem oranları ilerleyen günlerde %20 lere kadar düşecektir iç mekanlarda ki bu durum aslında insan sağlığı içinde uygun değildir bu yüzden artık hem kendimiz hemde bitkilerimiz için bazı tedbirler almak gerekecektir.
öncelikli tavsiyem tüm arkadaşların ortam sıcaklığını ölçmek bir termometre ve nem ölçmek içinde bir higrometre temin etmesidir ve bu tip cihazların bu işi yapan firmalardan alınmasını tavsiye ederim çünkü piyasada işe yaramaz cihazlarda mevcut.
düşük neme çözüm olarak sanırım hava nemlendirici adı altındaki cihazlar yeterli olacaktır ve artık bitkilerimiz içinde ayrıca bir tane almak gerekiyor gibi görünüyor
ayrıca bunun yanında özellikle nem sever bitkilerinizi sıkça spreylemekte çok faydalı olacaktır.

Plantae Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön