View Single Post
Eski 17-05-2007, 20:26   #195
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ÇILGINYA Mesajı Göster
Mine hanım,
Yazılarınızın çoğunu okumaya çalıştım.Fakat benim sorunuma net olarak benzeyen sorun bulamadığım için çözüm de alamadım.
Balkonda bibe ve domates yetiştiriyorum.Biberlerimin bir kısmı henüz yaprak ,bir kısmı da çiçek ve meyve vermiş durumda.Bir süre önce yaprak ve dallarda özellikle çiçek erafında küçücük kara sineğe benzeyen böcekler oluştu.izlediğime göre önce yaprak altındave üzerinde küçük yuvarlak tahum gibi birşey oluşuyor.Sanırım daha sonra bunlardan küçük sinekler çıkıyor.çiçeğin etrafını sarıyor ve çiçek ölüyor.Bu sinekler henüz yaprak halinde olan diğer biber ve domateslere de gidiyor.Elimle temizledim ilk önce fakat bitkinin en tepesinde yaprak ve meyve kısmı çok sık olduğu için ulaşamıyorum.Önerebileceğiniz doğal ilaç yöntemi bulunuyor mu? Çiçekçilere sorduğumda zenk ilacı verdiler.Adı DVPP 53 MM.1 L suya 3 damla diye.Ancak emin olamıyorum.
Ayrıca biberim birçok çiçek veriyor.Tam meyve oluşuyor ama çiçek üzerindeyken kopup düşüyor.
Nedeni ne olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada foruma nasıl yazacağımı bilmiyorum. Şu an yine şansımı denedim.Burası cevapla bölümü sanırım. Nereden ve nasıl yazışma yapabileceğimi söyler misiniz?
DDVP çok geniş spektrumlu bir insektisittir. Açık alanda fayda görmeniz zor. Sera gibi örtü altı yetiştiriciliğinde yaprak bitlerinde daha üstün başarı gösterir. Sebzeleriniz için birkaç insektisit;

Calypso (Thiacloprid) Bayer, ilaçlama-hasat aralığı: 3 gün
Actara 240 SC (Thiametoxam) Syngenta, hasat aralığı: 5 gün
Oncaplan 20 SP (Acetamiprid) Onca Tarım, hasat aralığı: 3 gün

Üçü de başarılı insektisitler, hangisi size uygun gelirse onu kullanın...

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön