View Single Post
Eski 23-11-2012, 09:16   #854
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sevgili Nevsune Hanım, haklısınız çok benzerlikler var. Özellikle Mammillaria hernandezii'nin diken düzeni, oval areolleri ile sizin fotoğrafınızla çok örtüşen özellikleri var. Fakat schumanii'nin belirgin özelliği kanca şeklindeki merkezi dikeni. Bu beni biraz tereddüte düşürüyor.

Mamillarialar kendi aralarında çaprazlanma sonucu çok güzel karma özelliklere sahip oluyorlar, bu da bizi isimlendirme konusunda yanılgıya düşürüyor.

Ben alttür olarak ilk mesajımda Mammillaria saboe f. haudeana'yı düşünmüştüm. Özellikle merkezi diken olmayışı, yıldız şeklindeki çevre dikenleri, oval areolleri ve iri, dolgun gövde çıkıntıları ile benzerlikler taşıyor. Fakat bu tür Mamillarialar arasında en küçük gövdeli, minyatür bir tür. En belirgin özelliği ise diğer Mammillariaların aksine uzun bir çiçek sapı üzerinde iri pembe çiçekleri oluşu.

Yine de emin olamıyorum çünkü sizin bitkiniz minyatür gibi gözükmüyor, hiç çiçeklendiğini gördünüz mü peki?
selenncim bu kaktüs benim için bir bilmece oldu. 2 ay kadar önce almıştım. Dolayısıyla çiçek konusunda bir bilgim yok. Büyüklüğü ise en küçük saksıya yeter büyüklükte, yani öyle çok küçük değil.

Genelde kaktüs alırken hemen kararımı veririm ama bu kaktüsü defalarca alıp bırakıp yine aldım. Şekil ve renk bozukluğu beni hem itti hem çekti Sonunda dayanamayıp aldım. Kaktüste bakımla ilgili olduğunu sandığım değişiklikler olmuş sanki. Bir dönem gelişme durmuş sonradan birden hızlanmış gibi. Aşağıdaki fotoğrafta bunu çok iyi görebiliyoruz.
Name:  PB230002.jpg
Views: 1334
Size:  27.6 KB

Dikenler nasıl farklılaşmış.
Name:  PB230006.jpg
Views: 1334
Size:  26.4 KB

Burada yeni çıkan dikenleri göstermek istedim:
Name:  PB230005.jpg
Views: 1517
Size:  25.1 KB

Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Üreticiler bitkilerin isimlerini yazma vurdumduymazlıklarıyla bize iyilik mi yapıyorlar ne Yakında hepimiz birer bitkibilimci (!) olacağız sayelerinde

selenncim, senin de sabrını zorlamayayım. Eğer kışın iyi dinlenir de gelecek sezon çiçeklenirse, sonucu yazarım

nevsune Çevrimdışı   Başa Dön