View Single Post
Eski 21-11-2012, 23:54   #82
Sudenur
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
Sudenur Hanım,
Sizi bu güzel görüşleriniz için
ayrıca kutlarım. Dünyanın nufus artışı, emperyalist ülkelerin gelişmemiş ülkeleri sömürmesi oluşan müthiş açlık problemi kendine yetebilen veya yetmeye çalışan ülkelerin ve hatta insanların tüketim çılgınlığı (azgınlığı) v.s....

Tamamen biz insanların hırslarıyla yarattıkları aslında suni sorunları düşününce her kesin ilk yapması gereken aklıbaşında hareket tasarruftur. Hem de bir an önce ve sıkı bir tasarruf. Tabi insan kalabalıkları tek başına harekete geçemiyor. Bunun bir devlet politikası olması lazım.

Ki zaten öyleydi. Ama siz devlet olarak Sümerbank'ı, şeker fabrikalarını, Paşabahçey'i satarsanız. Okullardan yerlimalı haftalarını kaldırırsanız, kumbara alışkanlığını yok ederseniz. Halk tasarrufu ne bilsin, nerden öğrensin? Yine de sizin gibi bilinçli bir kaç kişiyi görmek, ümit vermiyor değil. Düşünceleriniz için tekrar kutlar, çabalarınız da kolaylıklar dilerim.

Sevgiyle, hoşça kalın.
Halil Balaban
Sevgili Halil bey, yanıtınızı okurken koca bir yumru oturdu genzime. Ne diyebilirim ki üstadım, kabullenmiş bir vaziyette günlük hayatımızı devam ettiriyoruz lakin son bir kaç yılı gözden geçirdiğim vakit endişe duymamak elimden gelmiyor. Her şey güllük gülistanlık ta ben ve benim gibi düşünenler mi paronayak bilemiyorum? Tedirginim üstadım, ülkem nereye gidiyor endişeliyim.. Saygı ve selamlarımla..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön