View Single Post
Eski 14-11-2012, 21:32   #990
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Bakteriyel kök çürüklüğü

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Amazon Mesajı Göster
Eklenti 346043

Eklenti 346044

Eklenti 346045

Eklenti 346046

görünen siyahlıklar kesinlikle çürüme değildir sadece toprak kalıntıları..
Sayın AMAZON;

Resimleri şimdi görme fırsatım oldu. Ve daha öncede ifade etmiştim ve bugün size yazdığım mesajımda "Kökler konusunda şu an olmasada gelecek dönemde hasar oluşacağı fikrindeyim." diye belirtmiştim. Evet yazdığımdan erken başlamış kökteki hasarlar. Şimdi...
Sol alttan üçüncü yaprak ucunda kararma başlamış (mantar belirtisi olabilir).
Sağ birinci yaprakta sararma başlamış.
Yine sağ üçüncü yaprak ucunda kararma (mantar belirtisi olabilir).
Ve en önemlisi köklerde Sayın EMİN:SASANİ'nin dediği gibi sağlıklı değil son derece kötü durumdalar ve yanlış bilgi vermekteler. Sararmalar orkide köklerinizin çürümeye başladığını ve bunun sonucunda orkidenizi kaybedeceğinizin belirtisidir (en kısa sürede önlem almazsanız).Orkideniz BAKTERİYEL KÖK ÇÜRÜKLÜĞÜ hastalığından muzdarip.

Altta yazdığımı dikkatle okuyun lütfen...

Bakteriyel kök çürüklüğü; Kötü drenaj, aşırı sulama, tuz birikmesi veya fazla gübreleme gibi durumlar da kökün zarar görmesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Kök açıkça görülecek şekil de beyaz, hastalığın ileri aşamasın da siyah veya kahverengi çürümüş bir halde bulunur. Hastalık kök hastalığı olmasına karşın yapraklar da bazı belirtiler verebilir. Yapraklar ve yalancı soğanlar sarı, ince, bükümlü ve yeni gelişen yapraklar giderek küçülen formdadır. Tedaviye önce steril keskin bir alet yardımıyla zarar görmüş tüm bitki parçaları kesip çıkarılarak başlanır. Saksı harcı köklerden tamamen tamizlenir. Yeni saksı ve yeni saksı harcına dikilir. Sulama sıklığı azaltılarak bir süre su kısıntılı verilir.

Gerisi size kalmış. Bu bağlamda istediğinizi yapabilirsiniz artık.

Bu arada orkidenizin yeni dal sürmesi de sağlıklı olduğunun belirtisi değil. Zira orkideler amiyane bir tabirle olumsuz şartlarda öleceklerini düşündükleri zaman yeni dal sürerek keiki verme eğilimine gidebilirler, muhtemelen ondandır. Ve bu dört dal zaten yorgun orkidenizi fazlasıyla yıpratıyordur.

SAYGILARIMLA.


Düzenleyen SAGEN : 14-11-2012 saat 21:41 Neden: ek bilgi ilave edildi
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön