View Single Post
Eski 07-11-2012, 18:27   #539
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osman ateş Mesajı Göster
merhaba
umarım doğru yere yazıyorum
sevgili bahçeseverler bahçeme 4. kez çim ekimi denemesi yaptım.ancak her seferinde çıkıyor bir üre sonra zayıflıyor ve yere yapışıyorlar. gübre ve çeşitli ilaç uygulamaları yaptım ama nerde hata yapıyoryum bilmiyorum. bahçem kuzeye bakıyor güneşi yeterli alamıyor diye düşünüyorum ama resimlerini ekliyorum bana önerebileceğiniz ne olabilir. tek istediğim bahçemin yeşil olması dayanıklı gölgede büyüyebilen arsız bir türe ihtiyacım var sanırım **** mevcut çimleri kuvvetlendirebileceğim ne önerebilirsiniz acaba ? saygılarımla



Merhaba sayın osman ateş hoşgeldiniz.


Bahçenizdeki sorun bahçe toprağınızın yapısı ve sulama sıklığı ile oluşan problemlere benziyor. Tabii ki, seçilen çim tohumu cins ve türlerininde yüzeyi kaplama etkiside çok önemlidir.

Bahçeniz kuzey yönünde olduğunu söylüyorsunuz. Doğal olarakta bahçenizin sulama ihtiyacı, güneşli alanlara göre daha az olmalıdır.

Aynı şekilde çimin gelişimi için kullandığınız azotlu (N) gübreninde bu oranlarda az verilmesi gereklidir.

Gelişimi için verilen aşırı gübre, çimin gelişimini yavaşlatır. Çim dokusunun bozulmasına ve toprağın yapısının bozulmasına sebebiyet verir. Bahçenize 5g/m2/ay NPK (25 g/m2/yıl NPK) gübre dozu uygulaması yeterlidir.

Bahçenizde bu bakım kurallarını yerine getirdiğinizde, fazla bir sorunla karşılaşmıyacağınıza inanıyorum.

Bahçeniz için ; Festuca arundinacea ağırlıklı (%70) ve Lolium perenne (%30) karışımını tavsiye ederim. Sert dokulu, koyu yeşil, basılmaya dayanıklı, gölgeye dayanıklı, yoğun bir örtü oluşturur.

Kolay gelsin...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön