View Single Post
Eski 07-11-2012, 13:43   #5
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Kuzu Mesajı Göster
Kış büyüyen ve hızlı gelişen bir pelargonium türü biliyorum ama tohum alınan bitki hangi yarım küreye adapte onu bilmiyorum, kuzey yarım kürede olabilir, güney yarım küre de burada, biz o yarım küreleri taklit değil bizzat kendi yarım küremize adapte etmeliyiz. (kuzey yarım küre) Bu türler bikindiği üzer susuzluktan uykuya geçer ancak uygun nem ve sıcaklık sağladığında her mevsim gelişimine devam ederler bu bitkiye zarar vermez ama belki çiçek açmaz.
Dinlenme Dönemlerine Göre Sukulentlerin Sınıflandırılması bu sınıflandırılma kuzey yarımküreye göre yapılmıştır.

Kışın gelişen türlerde yani yazın uyuyanlarda kaynaklara göre sonbahar ve ilkbahar asıl gelişmenin olacağından bahsediyor. Kışın en soğuk aylarında ya da hava sıcaklığının birden düştüğü zamanlarda bitkide yavaşlama normal.

Burada yaklaşık 1 ay evvel hava 18-20 derecen birden 4 dereceye düştü. Sedumlar ve Kalanchoelar tam gelişeceklerken yeni sürgün vermeyi durdurdu. Herhalde adaptasyonla ilgili bir durum.

Beni asıl şaşırtan bazı alttürlerin uyku dönemi tablosundan farklı bir gelişim göstermesi. Mesela Crassulalar yazın dinlenirken normal şartlarda gelişme de gösterebiliyorlar. Belki sizin namaqu ve alainopsis da istisnai bir durum vardır. Sebebini araştıralım.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön