View Single Post
Eski 29-10-2012, 14:21   #102
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maviş Mesajı Göster
Sayın bahcedenn Sirkenin mayası olsa bile keskin sirke tadı olmaz. Benim tarifime bakarsanız Pak maya, şeker ve tuz gerekir. Elmanın şekiri az olduğundan annem şekerlenmiş eski üzüm pekmezi biraz koyuyor. Birazda beyaz ekmek koyuyor. Ve güneşte ve akşamları üşümesin diye üstüne kalın örtü örtüyor. O zaman keskinleşir.
Sn. Maviş, çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben yazmayı unutmuşum. Karışıma bi tutam tuz ile 2 kaşık ta bal eklemiştim. Bayram dolayısı ile üzerinde yoğurt kaymağı gibi anası ile beraber karışımı öylece bırakıp gitmiştim. Henüz sirke tadı ve kokusu yeni yeni oluşmaya başlamış gibiydi. 4-5 günün ardından şu andaki tadı ve kokusu sirkeye benzemeye başlamış durumda. Oluşan tada ve kokuya göre 1 hafta 10 gün sonra galiba olcak bu iş.

Yalnız bundan sonra ne yapmalıyım?

-Elimde bulamaç halinde bir karışım ve üzerinde de anası var. Güzelce bu bulamaç halindeki karışımı süzüp anasını da süzülmüş sirkenin üzerine mi alayım? Ya da karışım böylece mi kalıcak?

-İlave yapmak istediğimde yeni doğramış olduğum elmaları bu karışıma atayım mı? Ya da yeni bir kavanoza doğramış olduğum elmaları alıp üzerine eklediğim suyun üzerine de eski sirkenin anasını mı alayım?

Çok meşakkatli işlermiş çok. Yalnız çok sevdim bu işi.

Bahçede ihtiyaç fazlası muşmulam var. Pek te rağbet görmüyor. Hiç muşmuladan sirke deneyen oldu mu? Ya da denenebilir mi?

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön