View Single Post
Eski 26-10-2012, 22:51   #57
popeye42
Ağaçsever
 
popeye42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn popeye42,

7000m derken herhalde belde merkezine uzaklığını kastettiniz, Sn. Lilium'un sayfasına rakım gibi yazmışsınız. Yoksa Konya'da o yükseklik biraz zor

Bahsettiğiniz por tabakasını bir saksı tabanı gibi düşünün. Ağacınız 1 metre derinlikte por tabakasına denk gelene kadar kökünü salacak, gelişecek, sonra betona vurmuş gibi olacak. Kök geliştiremediği için o köke karşılık gelecek yeni dal oluşturmakta zorlanacak. Bulunduğu saksıdan temin edeceği besinlerle orantılı bir gövde ve taç yapısı oluşturacak. Muhtemelen bonsaileriniz olacak. Ayrıca bahsettiğiniz por yapısı kireçli bir yapıdır diye tahmin ediyorum. (Konya'nın meşhur obrukları da bunların erimesiyle oluşuyor değil mi?) Bu kireçli yapının ceviz ağacına çok iyi gelmeme ihtimali de mevcut.

Sizi çok da demotive etmek istemem, ancak eğer seçeneğiniz varsa ya buraya dikim yapmayın, ya da ceviz harici daha yüzlek bir ağaç dikin.

Sulama konusunda da, eğer tüplü fidanı Mayıs gibi dikerseniz su ihtiyacı fazla olacaktır. Bu durumda tanker yetmeyebilir. Kış dikimini tercih ederseniz daha iyi olur.

Saygılar

Ç.
Sn Çamtepe 7000 metrekare araziyi kastetmiştim.ayrıca toprak analizi yaptıracağım kireç oranını orada görürüz,bodur cevizlerim olur o zaman ne dersiniz,denemeyi düşünüyorum en azından elimdeki fidanlarla, kök ne kadar zamanda ulaşır 1 m derinliğe acaba.yan taraflara doğru kök çalışmaya devam edebilir diye düşünüyorum o zamanda gelişim devam etmez mi?
ferragnes badem diksem yine aynı sorun yaşar mıyım ne dersiniz

popeye42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön