View Single Post
Eski 26-10-2012, 11:20   #55
popeye42
Ağaçsever
 
popeye42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 34
Thumbs up ceviz dikimi ile ilgili destek

Merhaba forumu uzun süredir takip ediyorum,ama üye olarak yeni sayılırım
İlk önce forumda vermiş oldukları bilgiler ve destekler için lilium ve diğerlerine sonsuz teşekür ederim.

Konya akören kayasu beldesinde 7000m dağlık bir yerde güney cepheli bir arazim var,15 senedir arazide tarım yapılmıyor daha önceleri buğday arpa ve nohut ekimi yapılırmış,ben satın aldım,iş makinası ile çevresini düzenledim,ağaç dikmek için.

Bir arkadaşımın ceviz fidanı yetiştirerek aşı yapmasına yardımcı olurken bende merak uyanarak 80 adet ceviz aldım ve kendim aşı yapmaya çalıştım arkadaşım chandler tipi cevizlerden kalem getirdi ve göz aşısı yaptım,30 adet tuttu yarından fazlası tumadı, bunları tüpleyerek beklemeye aldım, diğerlerine kalem bulamadığım için aşı yapamadım ve öylece duruyorlar,sulamasını ve bakımını yapıyorum, fidanlar ikinci sene içerisinde tüplü kış şartlarında küçük bir sera yaparak muhafaza ettim ve bu kışta öyle yapacağım yerim hazır olunca dikim yapsam geç mi olur?

ARAZİMİN RAKIMI 1200M,güney doğu hafif eğimli cephesi
60cm kadar toprak ,altı por tabir edilen kayasımsı sert fakat güneş ve yağmur görünce dağılan toprak olan bir kütle mevcut,ayrıca analiz yaptıracağım.
Kapalı devre sulama sistemi geçecek o gelinceye kadar tanker ile sulama yapabilirim.
8x8 aralığında chandler ceviz dikeceğim. (120 adet fidan geekecek gibi ben 7x7 m hesaplamıştım.) arazim dikdörtgen 95x65 m çevresi,pikaj için çizim yaparak yardımcı olurmusunuz?

ceviz kuyularını kepçe ile 1x1.5 m derinliğinde kazdırarak içini yanmış gübre ve çıkan toprak ve takviye toprak ile doldursam por tabir edilen sert kısmıda bu şekilde aşarak fidan dikimi yapsam olur mu?

AYRICA KALAN FİDANLARIM İÇİN CHANDLER KALEM TEMİN EDEBİLİR MİYİM OCAK AYINDA YARDIMCI OLAN OLURSA SEVİNİRİM. (50 FİDAN İÇİN)

Geriye kalan tozlayıcı ve fidanları satın alacağım
Engin bilgi paylaşımları ile desteklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum
SAYGILAR.


Düzenleyen popeye42 : 26-10-2012 saat 14:44 Neden: pikaj isteği
popeye42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön