View Single Post
Eski 19-10-2012, 11:48   #4
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili beckham 711,

Hemen konuya girip fikirlerimi ve projemi anlatayım...

Ben tesise 1000 Watt/saat elektrik üreten 1 adet rüzgar türbini kurdurdum.

Aslında ben rüzgar türbini ve güneş enerjisini özellikle güneş enerjisini (yaz aylarında sulama artacağı için) kurdurdum vede kurdurmakta olduğum kısımlarda devam ediyor.

Ancak firmadan gelen bir yönlendirme üzerine sera içerisine montelenecek 2000-3000 watt'lık bir ısıtıcı ve fanlı bir sistemle ısıtmada yapılabileceği yönlendirmesiydi, ****** bu durumda rüzgar türbininin gücü artması gerekecek yani en az 3000 Watt/saatlik bir rüzgar türbini kurdurmak gerekeceği sonucu çıkıyor, hatta daha fazlası.

Sebebi ise şu; rüzgar türbinleri anma güçlerini belli rüzgar hızlarında üretebiliyor örneğin;
3 kw'lık bir rüzgar türbininden 3 kw/saat elektrik alabilmek için gerekli olan rüzgar hızı 12 m/sn'dir. buda
12 x 3,6 = 43,2 km/saat rüzgar hızı demek.
****** bu hız rüzgarda her zaman stabil ve aynı olmuyor, hatta daha fazlada olabilir, fazla olduğunda problem yok zaten düştüğünde sıkıntı var.

Yani diyelimki rüzgar 30 km/saat hızla esiyor buda demek oluyorki bizim rüzgar türbinimiz, 2080 watt civarında elektrik üretir, yani ısıtıcı tam layıkıyla veya performansta çalışmaz.

Buda büyük sistem kurdurmak anlamına geliyor, ben hemen burada mesleğimin verdiği mantıktan dolayı maliyet/fayda analizi yaparım, dolayısıyla şuan için ısıtmayı düşünmüyorum.

Ancak metan gazı ile ilgili bir projem var, onun üzerinde çalışıyorum, yanımda 100-120 adet büyük baş olan bir hayvan çiftliği var, şuanda taslak aşamasında olan projem daha rantabl geliyor.

Yenilenebilir enerji (rüzgar-güneş enerjisi) su çekmek, su basmak, aydınlatma ve diğer elektrik ihtiyacının karşılanması için mükemmel bir sistem şiddetle tavsiye ederim, ancak siz 'ISITMA' derseniz, uzun uzun düşünürüm....

Umarım siz değerli dostlara konu hakkında bildiklerimi paylaşarak faydalı olabilmişimdir....

Saygılarımı sunarım....

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön