View Single Post
Eski 18-10-2012, 10:41   #1035
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu
 
AizoaceaeFAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2009
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Muhteşem, muhteşem, muhteşem... Siz her resim yüklediğinizde böyle yazıyoruz ama yapacak bir şey yok... Keyifle izliyoruz fotoğrafları...

Lithopsların hepsinin çiçek açma zamanı hep sonbahar mıdır acaba? Ve her lithops her yıl açar mı? (Belirli büyüklüğe erişmiş halleri) Geçen yıl lithopsum bir tane idi, kışın bölüp 2 tane oldu ama bu sene hiç açacak gibi durmuyor, bir sebebi var mıdır acaba?
Saın sakdag, teşekkür ederim. Sayfamda vakit geçiren herkesin keyif alması beni mutlu eder.
Lithopslar genellikle 2 yaşını geçtikten sonra çiçek açmaya başlarlar. Bu kuzey yarım kürede (yani Türkiye için de geçerli) ağustos sonu bir kaç tür lithopsla çiçek açma dönemi başlıyor en yoğun olarak lithops türleri ekim sonu kasım ortası açıyor. Kasım sonu açan da bir kaç tür var. Kendi vatanlarında yani güney yarım küre de bu dönem ilkbahar-yaz dönemine rastlıyor. Geçen yıl açan lithopsunuzun bu yıl bölünmesi ile çiçek açma olasılığı düşük de olsa var. Geçen yıla göre aynı zamanda da açmayabiliyorlar. Biraz sabretmek gerekiyor. Gövdesinde fazla bir buruşukluk yoksa su vermemenizi tavsiye ederim çünkü artık sulanma dönemi bitmek üzere.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön