View Single Post
Eski 16-10-2012, 21:16   #27
merlict
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin Mesajı Göster
Sayın merlict
Çalışmanızda başarılar dilerim. Kaynama ağacın gelişme süresinde olacaktır, bu da ağacın bağladığınız yerinin gelişemeyeceği durumunu ortaya çıkaracaktır veya derin bir iz kalacaktır. ( zamansız yapılan telleme gibi ) Bu sorun diye düşünüyorum.
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın Keskin
O alanda iz kalması öngördüğüm bi konu ve ileriki aşamalarda bu alan çok işime yarayacak, özellikle istiyorum.Bağladığım yerin gelişmeme problemi olacağını düşünmüyorum, aksine bonsai gövde kalınlaştırma tekniklerinde öğrendiğim şey topraktan çıkan bölümü ne kadar sıkarsanız ağaç size orayı daha kalınlaştırarak gösterir detayı ki doğada defalarca şahit oldum.Yapmak istediklerimden biri de bu aslında.Kayalara sıkışmış çamlarda gördüğüm sıkışan yüzeyin daha kalın olması gibi. Haa bu büyük bi sorunmudur bana göre değil ama ileriki dönemlerde dediğiniz gibi sorun çıkartırmı yaşamadan bilemeyiz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Köylü Mesajı Göster
Sayın Merlict,
Bonsai yapmanın temel, geçerli, etkili ve basit yolları varken neden böyle fantaziler peşindesiniz. O fidancıklardan birini saksıya tek başına dikseniz, yanyana dikilmiş yirmi ağaçtan daha hızlı gövde yetiştirebilirsiniz. Gövde birleştirmenin temel felsefesini kavramalısınız.
Düşüncelerine saygı gösteriyorum sayın Köylü ama fantazi ifadenize katılmıyorum.Yaşayıp öğrenmeyi ben seçtim.Bunun adı fantazi değil.Bahsini ettiğiniz yan yana fidancıklar dikerek daha hızlı gövde oluşturma fikrinize de katılmıyorum, o kadar çok sayıda ve çeşitte çekirdekten ağaç yetiştirdim ki verdiği hazzı ve tecrübeyi bilemezsiniz. (tabii sizde yaptıysanız anlamışsınızdır) Yanyana dikme ile hızlı gelişim ve boylanma söz konusu bile olamaz ki bu benim yaptığım gerçekleşmiş örnekleri olan bi deneme.Eğer benim yapmak istediğimle sizin bahsettiğiniz Gövde birleştirmenin temel felsefesi arasında fark var ise bunu açıklamanızı ve içtenlikle söylüyorum, bildiğim yanlışsa doğrusunu öğrenmeye hazırım.Eğer o benim bildiğimden farklı ise bundan sonraki denemelerimde onu denerim.Sizde benim gibi düşünenlere doğruyu öğretmiş olursunuz.Yinede açık yürekliliğiniz için teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güzin Çakar Mesajı Göster
Sayın Oğuz Köylü sayfada verilen linki incelemişmiydiniz. Sayın Merlict'in amacı bildiğiniz Bonsailerden yapmak değil. Öğrendiğim ilk andan beri tüm kalbimle destekliyor ve çok uzun bir süre sonra da olsa başardığını görmek istiyorum. Bu sırada neler görüp öğreneceğiz kimbilebilir? Böyle bir uygulamanın takipçisi olmak bile beni onurlandırıyor.

Sayın Merlict, heyecanlanıp sizden önce ortaya atladığım için bana kırılmayacağınızı umarım.
Güzin hanım size ne diyebilirim ki Kırılmak ne kelime, aksine yokluğumu aratmadığınız için minnettarım bile. O desteğinizi görmek bile beni biraz daha gayretlendirdi.Umarım uzun yıllar sürecek derin bi araştırma ve denemenin içinde oluruz.Bu süreçte öğreneceklerimiz ise cabası.Desteğinize daha çok ihtiyacım olacak.Varlığınız için tekrar teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn merlict'in denediği yol etkili ve basit yollardan birisi zaten (seçtiği türün zorluğunu saymazsak); fantazi de denilemez zira somut ve başarılı örnekleri var.

Sizin önerdiğiniz yolu takip ederse aynı gövde boyutlarına sahip bir ağacı elde etmesi daha uzun sürecektir emin olun.

Ancak hataları yok mu? Elbette var ve olacaktır da. Bence eksiklikleri olan bir uygulama AMA hangimiz hata yapmadık ve yapmıyoruz?

Ben sn merlict'in bu sevdadan vazgeçmemesi halinde, sonunda başarılı olacağına inanıyorum.
Merhaba sayın Sakaki

Bitkilerle uğraştıkça öğrendiğim en büyük yeti ne biliyormusunuz? sabır...
Bonsaiden kazandığım ise 2 kere sabır.Eğer ben gidip hazır bi bonsai alıp onu bir yıl baktıktan sonra benim bonsaim dersem bana büyük bir haz vermediği gibi gerçekte olmaz.Bonsai için daha önce bahsettiğim gibi başka fidanlarım var, o yol herkesin yapmaya çalıştığı yöntem.Ama bu denemem ise çok sık görülmeyen ama bana çok şeyler öğretecek sonuçta bana kaybettirmeyecek bir yöntem.Sizinde söylediğiniz gibi başarılı sonuçlananları var niye bunlara benim denememde eklenmesin.Tamam katılıyorum, mevcut denenmiş yolu takip etmiyorum, tamam zor bir türü kullanıyorum, tamam bonsai konusunda çok bilgili değilim ama öğreniyorum...

Kişiliğim gereği inatçıyım ve başladığımı kolay kolay bitirmeden bırakmam.Bonsainin bitme gibi bi sonu olmadığı için ömrümüz yeter hâlâ buralarda olursak onlarca yıl sonra bu denemenin öğretilerini paylaşıyor oluruz bellimi olur (büyük temenni)

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön